Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Porto

De beste vloot campers te huur in Porto

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

hills and a river viewed from under tree branches

Alles over camper huren in Porto

De Cidade Invicta (onoverwonnen stad), gelegen in het noorden van Portugal, werd in 2020 uitgeroepen tot "Beste Europese Stedelijke Bestemming". Een bestemming met een unieke charme en een scala aan attracties voor alle soorten reizigers, smaken en budgets. De historische monumenten (Torre dos Clérigos, São Bento Station, Carmo Kerk, Bolhão Markt, onder anderen), unieke gastronomie (land van de beroemde Francesinhas), port wijnkelders en zelfs een van de beroemdste boekhandels in de wereld (Livraria Lello), zijn slechts enkele uitstekende activiteiten en plaatsen die een camperhuur in Porto te bieden heeft.

Bereikbaarheid

De stad Porto ligt in de noordelijke regio van Portugal, bij de monding van de rivier de Douro en op ongeveer 300 km van de hoofdstad, Lissabon. Een autorit van Lissabon naar Porto duurt ongeveer drie uur. De snelste weg met de auto is via de A1 (deze route is inclusief tol).

Ga je een camperbus huren in Porto dan kun je er met het vliegtuig, de bus of de trein heen reizen. De stad heeft een internationale luchthaven waar dagelijks vliegtuigen landen van luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, Vueling, TAP of AirFrance. Porto is goed bereikbaar via de weg en het spoor. De treinreis tussen Lissabon (station Santa Apolónia) en Porto (station Campanhã) duurt ongeveer drie uur en twintig minuten.

Parkeren in Porto

Voordat je een camper in Porto huurt, moet je controleren waar je kunt parkeren. Het vinden van gratis parkeergelegenheid in het centrum van Porto is geen gemakkelijke opgave. Het is een goed idee om de camper overdag aan de rand van Porto te parkeren en het openbaar vervoer (dat vrij goed werkt) te gebruiken om de stad te verkennen.

s Nachts, tussen 19u en 9u, is parkeren in de meeste gebieden in Porto gratis. Houd er echter rekening mee dat het vinden van beschikbare ruimte in het centrum van de stad vrij moeilijk kan zijn.

Parkeergarages zijn een andere optie: Europarking - Park & Ride (2 minuten van de luchthaven, 24 uur per dag open - €2,50 per dag) of Parking4you (100m van de luchthaven, 24 uur per dag open, met overdekte (€6 per dag) en buiten (€5 per dag) parkeergarages).

Evenementen in Porto

Porto is een stad vol verrassingen en als het op evenementen aankomt, is er voor elk wat wils. Elk jaar worden er festivals, lokale festiviteiten, evenementen op het gebied van onder andere kunst, sport en gastronomie georganiseerd. Hier zijn enkele suggesties voor evenementen die je zouden kunnen interesseren voor een camperbusje huren in Porto.

  • Fantasporto: Internationaal filmfestival tussen april en mei, dat meestal plaatsvindt in het Teatro Rivoli. Reguliere ticketprijs: €5.
  • Festa de São João (Feest van Sint Jan): De feestdag van de beschermheilige van Porto, op 24 juni. De hele stad komt samen om dit te vieren. De straten zijn gevuld met hamers van zacht plastic en gegrilde sardientjes, en ballonnen zweven door de lucht. Gratis toegang.
  • NOS Primavera Sound: Muziekfestival in het stadspark, dat meestal in juni plaatsvindt. Dagkaart: €60.
  • Festival MEO Marés Vivas: Muziekfestival in Gaia half juli. Dagkaart: €40.
  • Wine Fest Porto: een evenement ter ere van wijn in november in het congrescentrum Alfândega Porto. Toegangsprijs: €10
  • Porto Blue Jazz: Jazzconcerten in de tuinen van Palácio de Cristal tussen juli en augustus. Gratis toegang.

Kamperen in Porto

Een buscamper huren in Porto dan is het een goed idee om na te denken over waar je 's nachts zult slapen. Er zijn geen campings in het centrum van Porto. Buiten het stadscentrum zijn er echter wel enkele opties, zoals:

  • Parque de Campismo Salgueiros, vanaf €4,77 per nacht
  • Vila Nova de Gaia Camping dicht bij het strand
  • Parque de Campismo Orbitur Madalena: vanaf €15 per nacht
  • Parque de Campismo Orbitur Canidelo: vanaf €4,15 per nacht

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Porto

Weather graph for average temperatures in Porto
Gemiddelde temperaturen per maand in Porto

De stad Porto heeft zoveel te bieden dat het elk moment van het jaar een bezoek waard is. Het is echter altijd belangrijk om het weer te controleren voordat je een nieuwe bestemming bezoekt. Door de ligging aan de kust zijn de temperaturen in Porto het hele jaar door mild, zowel in de winter als in de zomer.

In de lente is het weer milder en aangenamer. Er is meer zon, terwijl de regen niet zo vaak voorkomt als in de winter. In de vroege herfst is het net zo. Een camper huren in Porto tijdens de lente (april tot juni) of de herfst (september tot november) zijn misschien de beste tijden om de stad te bezoeken, aangezien het weer zonnig en warm is.

Hoewel de temperaturen vrij matig zijn, zijn de winters over het algemeen regenachtig; februari, oktober, november en december zijn de natste maanden. Op de eerste plaats voor de natste maand van het jaar staat echter december. In de winter is de koudste maand gewoonlijk januari, wanneer de temperatuur gemiddeld rond de 10°C ligt. Voor de Portugezen is dit seizoen normaal gesproken koud, dus ga je dan een camper huren in Porto, zorg ervoor dat je warme kleren en een paraplu meeneemt.

De zomer heeft veel zonnige dagen en gemiddelde temperaturen van rond de 19,5°C. Op warmere dagen kan de temperatuur oplopen tot 30ºC. Juli is normaal gesproken de warmste maand in Porto met een gemiddelde temperatuur van 19,5°C. Als je een fan bent van het strand, is dit een goede tijd voor een camper huren in Porto, want je kunt de stad bezoeken en ontspannen op de stranden van Foz. September is de beste maand om te zwemmen, aangezien de gemiddelde watertemperatuur 18°C is.

De zomer wordt beschouwd als het hoogseizoen, omdat de stad dan de meeste toeristen ontvangt en de prijzen dus stijgen. De straten stromen vol met mensen om het beroemde festival van São João te vieren. Velen maken ook van de gelegenheid gebruik om een hapje te gaan eten in de restaurants aan zee of naar de zomerfestivals te gaan.

Het laagseizoen is tussen november en februari; januari en februari zijn over het algemeen de goedkoopste maanden om naar Porto te reizen.

Lokale opties

Andere steden vlakbij

Indie campers in Porto

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Porto

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief