Camper huren in Porto

Camper Huren in Porto

De beste vloot campers te huur in Porto

July Escapes Deals 🌞🌴

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: SUMMER24.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

hills and a river viewed from under tree branches

Alles over camper huren in Porto

De Cidade Invicta (onoverwonnen stad), gelegen in het noorden van Portugal, werd in 2020 uitgeroepen tot "Beste Europese Stedelijke Bestemming". Een bestemming met een unieke charme en een scala aan attracties voor alle soorten reizigers, smaken en budgets. De historische monumenten (Torre dos Clérigos, São Bento Station, Carmo Kerk, Bolhão Markt, onder anderen), unieke gastronomie (land van de beroemde Francesinhas), port wijnkelders en zelfs een van de beroemdste boekhandels in de wereld (Livraria Lello), zijn slechts enkele uitstekende activiteiten en plaatsen die een camperhuur in Porto te bieden heeft.

Bereikbaarheid

De stad Porto ligt in de noordelijke regio van Portugal, bij de monding van de rivier de Douro en op ongeveer 300 km van de hoofdstad, Lissabon. Een autorit van Lissabon naar Porto duurt ongeveer drie uur. De snelste weg met de auto is via de A1 (deze route is inclusief tol).

Ga je een camperbus huren in Porto dan kun je er met het vliegtuig, de bus of de trein heen reizen. De stad heeft een internationale luchthaven waar dagelijks vliegtuigen landen van luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, Vueling, TAP of AirFrance. Porto is goed bereikbaar via de weg en het spoor. De treinreis tussen Lissabon (station Santa Apolónia) en Porto (station Campanhã) duurt ongeveer drie uur en twintig minuten.

Parkeren in Porto

Voordat je een camper in Porto huurt, moet je controleren waar je kunt parkeren. Het vinden van gratis parkeergelegenheid in het centrum van Porto is geen gemakkelijke opgave. Het is een goed idee om de camper overdag aan de rand van Porto te parkeren en het openbaar vervoer (dat vrij goed werkt) te gebruiken om de stad te verkennen.

s Nachts, tussen 19u en 9u, is parkeren in de meeste gebieden in Porto gratis. Houd er echter rekening mee dat het vinden van beschikbare ruimte in het centrum van de stad vrij moeilijk kan zijn.

Parkeergarages zijn een andere optie: Europarking - Park & Ride (2 minuten van de luchthaven, 24 uur per dag open - €2,50 per dag) of Parking4you (100m van de luchthaven, 24 uur per dag open, met overdekte (€6 per dag) en buiten (€5 per dag) parkeergarages).

Evenementen in Porto

Porto is een stad vol verrassingen en als het op evenementen aankomt, is er voor elk wat wils. Elk jaar worden er festivals, lokale festiviteiten, evenementen op het gebied van onder andere kunst, sport en gastronomie georganiseerd. Hier zijn enkele suggesties voor evenementen die je zouden kunnen interesseren voor een camperbusje huren in Porto.

  • Fantasporto: Internationaal filmfestival tussen april en mei, dat meestal plaatsvindt in het Teatro Rivoli. Reguliere ticketprijs: €5.
  • Festa de São João (Feest van Sint Jan): De feestdag van de beschermheilige van Porto, op 24 juni. De hele stad komt samen om dit te vieren. De straten zijn gevuld met hamers van zacht plastic en gegrilde sardientjes, en ballonnen zweven door de lucht. Gratis toegang.
  • NOS Primavera Sound: Muziekfestival in het stadspark, dat meestal in juni plaatsvindt. Dagkaart: €60.
  • Festival MEO Marés Vivas: Muziekfestival in Gaia half juli. Dagkaart: €40.
  • Wine Fest Porto: een evenement ter ere van wijn in november in het congrescentrum Alfândega Porto. Toegangsprijs: €10
  • Porto Blue Jazz: Jazzconcerten in de tuinen van Palácio de Cristal tussen juli en augustus. Gratis toegang.

Kamperen in Porto

Een buscamper huren in Porto dan is het een goed idee om na te denken over waar je 's nachts zult slapen. Er zijn geen campings in het centrum van Porto. Buiten het stadscentrum zijn er echter wel enkele opties, zoals:

  • Parque de Campismo Salgueiros, vanaf €4,77 per nacht
  • Vila Nova de Gaia Camping dicht bij het strand
  • Parque de Campismo Orbitur Madalena: vanaf €15 per nacht
  • Parque de Campismo Orbitur Canidelo: vanaf €4,15 per nacht

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Porto

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Porto