Rome Colosseum

Camper Huren in Rome

De beste vloot campers te huur in Rome

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Historical bridge with its reflection on a river

Alles over camper huren in Rome

Rome is een van de mooiste steden van Italië, een van de plaatsen die het mogelijk maken om in de tradities en geschiedenis van dit prachtige land te duiken. Een mensenleven is niet genoeg om alles te bezoeken, in elke hoek schuilt een legende of een verhaal uit het verleden. Absoluut, het meest iconische monument is het Colosseum, maar er zijn veel andere minder bekende plekken zoals de Sinaasappeltuin, een magische plek waar je een van de mooiste zonsondergangen over de stad kunt bewonderen. Maar Rome is niet alleen geschiedenis, het is ook lekker eten en plezier. Eten in een van de typische restaurants in de binnenstad is

een must; we raden Sora Lella aan, waar je enkele van de traditionele gerechten van de hoofdstad zult proeven, zoals carbonara en amatriciana. Als je wilt feesten en plezier wilt hebben, ga dan naar Campo de 'Fiori, het uitgaanscentrum van de stad.

Bereikbaarheid

Rome ligt in het centrale deel van Italië, vlakbij de Tyrreense kust. Er zijn

verschillende manieren om er te komen, maar de meest praktische is per vliegtuig. De twee belangrijkste luchthavens zijn Fiumicino en Ciampino, beide liggen niet ver van het centrum van de stad. Alitalia, Easyjet en Ryanair zijn de twee populairste luchtvaartmaatschappijen, met bestemmingen over de hele wereld (vluchttijd vanuit Schphol: 2 uur en tien minuten). Rome is ook goed bereikbaar via verschillende snelwegen: de A12 gaat naar Rome vanuit het westen, de A24 vanuit het oosten, terwijl de A1 de stad verbindt met Milaan en Venetië. De twee treinstations zijn Tiburtina en Termini, goed verbonden met alle Italiaanse steden en enkele Europese hoofdsteden. Houd er rekening mee dat papieren tickets moeten worden gevalideerd voordat je in de trein stapt met behulp van de gele machines op het spoor.

Parkeren in Rome

Een camperbus huren in Rome dan is parkeren in het centrum is de beste oplossing als je een dagtrip naar Rome plant. Parkeerplaats Sant'agata bevindt zich in de buurt van Piazza Venezia en is geopend van maandag tot en met zaterdag (Prijzen: 5 euro per uur - 40 euro per dag). Als alternatief vind je de Saba-parkeerplaats, die zich onder Villa Borghese bevindt en goedkopere prijzen heeft. (Prijzen: 2,30 euro per uur - 40 euro per dag). Als je buiten de stad wilt parkeren, raden we de parkeergarage Centrale aan die naast Vaticaanstad ligt (dagprijs: 10 euro) of parkeerplaats Rome Termini Station (dagprijs: 16 euro).

Evenementen in Rome

Ga je een camperbusje huren in Rome wellicht dat je dan ook één of meer van de volgende activiteiten wilt bezoeken:

  • Meiconcert (1 mei): Muziekfestival op Piazza San Giovanni in Laterano, met internationale artiesten in de hoofdrol. Gratis evenement. •Filmfestival (herfst): Internationaal filmfestival met deelname van beroemde artiesten van over de hele wereld. Prijzen: 5-10 euro, afhankelijk van het evenement.
  • RomaSposa (november): Internationale show gewijd aan de trouwjurk. De belangrijkste van Italië, het vindt plaats in het Palazzo del Congresso. Prijs: 8 euro.  

Kamperen in Rome

Ga je een buscamper huren in Rome dan is het goed om voorbereid te zijn en van te voren een campingplaats te reserveren in de omgeving.

  • Camping Village Flaminio: het ligt in het hart van het oude natuurpark Vejo, op een paar kilometer van het centrum van Rome. Prijzen voor motorhomes: 11 euro per dag buiten het seizoen, 14 euro per dag in het hoogseizoen. 
  • Camping Village Roma Capitol: in het hart van het beschermde dennenbos Castelfusano, in Ostia Antica. Prijzen: Buiten het seizoen 30 euro per dag, in het hoogseizoen 50 euro per dag. 
  • Camping Roma Flash: gelegen aan de oever van het prachtige meer van Bracciano. Prijzen: Campervan prijzen: 21 euro per dag buiten het seizoen, 40 euro per dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Rome

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Rome