🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Mamouth mountains near San Francisco

Camper Huren in San Francisco

De beste vloot campers te huur in San Francisco

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Home USA San Francisco

De beste campers voor jou

San Francisco tram

Camper huren in San Francisco

Met een oppervlakte van minder dan 50 vierkante mijl en een bevolking die nog geen miljoen inwoners telt, is San Francisco niettemin een van de beste steden ter wereld. De stad is beroemd om haar kabelbanen, grand-dame Victorianen, een dynamische waterkant, en een torenhoge gouden brug, en heeft voor elk wat wils.

Ervaar de trendsettende keuken, variërend van eigenzinnige food trucks tot met Michelinsterren bekroonde eetervaringen. Bezoek wereldberoemde symfonie, theater, opera en ballet. Beleef oogverblindende buitenavonturen. Wat je smaak ook is, je vindt zeker iets te doen in dit wonder aan de baai.

De stad werd op 29 juni 1776 door Spaanse kolonisten gesticht, maar de Californische goudkoorts van 1849 deed de stad opbloeien tot de grootste van de Westkust in die tijd. Vandaag is het een cultureel en economisch centrum, dat bewoners en bedrijven uit alle lagen van de bevolking aantrekt om zich binnen zijn grenzen te vestigen. Het zetel is van enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Twitter, Airbnb, Salesforce, Uber, en Dropbox.

San Francisco is het hele jaar door een populaire toeristische trekpleister. Het staat bekend om zijn koele zomers, eclectische mix van architectuur, en steile glooiende heuvels. Met een keur aan attracties die klaar staan voor de klik van een camera, is het populair bij zowel sightseers als avonturiers.

Bereikbaarheid

De Bay Bridge verbindt de I-80 met de stad vanuit het oosten, terwijl de Golden Gate Bridge op de Highway 1 aanslaat vanuit het noorden. Als je vanuit het zuiden komt, neem je ofwel de U.S. 101 of de I-280 - beide slingeren het schiereiland op en San Francisco zelf in. Zorg voor een goede routebeschrijving en een gedetailleerde kaart als je San Francisco binnenrijdt. De knooppunten van de snelwegen, vooral rond de Bay Bridge, zijn notoir verwarrend en de verkeersopstoppingen kunnen hectisch zijn.

Om een RV te huren in San Francisco kun je ook vliegen. San Francisco International Airport (SFO) ligt in San Mateo County ongeveer 13 mijl ten zuiden van Downtown San Francisco. Het verzorgt vluchten door heel Noord-Amerika en is een belangrijke toegangspoort tot Azië en Europa.

Ook Amtrak is een prima manier om in San Francisco te komen:

● Vertrek vanuit Seattle of Portland met de Coast Starlight als je uit het noorden komt.

● Vertrek vanuit Los Angeles met de Coast Starlight als je vanuit het zuiden reist.

● Vertrek uit Chicago of Denver als je vanuit het oosten reist.

● Vertrek uit Fresno of Bakersfield met de Amtrak San Joaquin.

De Capitol Corridor, ook door Amtrak geëxploiteerd, doet 18 haltes aan tussen Sacramento en Silicon Valley.

Plaatsen om te bezoeken

  • The Golden Gate Bridge: De Golden Gate Bridge, die bijna twee mijl overspant, is een iconisch bouwwerk dat Marin County, Californië, met de stad San Francisco verbindt.
  • The Castro: Het Castro, een queer icoon, was een van de eerste homobuurten in de Verenigde Staten en is tot op de dag van vandaag een symbool van LGBTQ+ activisme. Vandaag kun je er drinken in queer bars, winkelen in queer boetieks, en de regenboog alles langs de hoofdstrook bewonderen.

Parkeren in San Francisco

De tarieven voor straatparkeren variëren van €1 per uur tot €7 per uur, afhankelijk van de buurt. Ook deze tarieven kunnen om de paar uur op en neer schommelen. De meeste parkeermeters in de stad worden van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur gebruikt. Op zondag wordt gehandhaafd op bepaalde plaatsen, waaronder The Embarcadero, Negen parkeerterreinen buiten de straat,Fisherman's Wharf, Special Event Area rond Chase Center en Oracle Park.

Jaarlijkse evenementen in San Francisco

  • Pride parade: De grootste parade in de Bay Area, de Pride Parade, is een viering van liefde, vrijheid en alles wat met LGBTQ+ te maken heeft. De festiviteiten vinden plaats in juni en omvatten een aantal evenementen in de hele stad, maar ook de iconische parade zelf.
  • Chinese New Year: Een van de grootste feestdagen in Azië, viert San Francisco het Chinese Nieuwjaar overal in de stad, maar vooral in Chinatown. De precieze datum varieert van jaar tot jaar, maar de vieringen beginnen meestal begin februari.
  • Cherry Blossom Festival: Het jaarlijkse Noord-Californische Kersenbloesem Festival wordt in april gehouden in San Francisco's Japantown. Het biedt onderdak aan een grote optocht, culturele voorstellingen, voedselbrouwsels, live bands, krijgskunsten, en meer traditionele Japanse activiteiten.

Camping in San Francisco

  • Marin Park: Het RV park dat het dichtst bij San Francisco ligt, Marin Park, ligt slechts 10 mijl ten noorden van de Golden Gate Bridge. € 87,10 per nacht met 10% belasting voor twee personen en € 4,40 extra per persoon daarna. Tarieven een aan verandering onderhevig tijdens het vakantieseizoen.
  • San Francisco RV Resort: Op slechts 15 mijl van de Golden Gate Bridge spreekt de geweldige ligging van Encore's San Francisco RV Resort voor zich. De prijzen variëren afhankelijk van je boekingstijdstip, maar kunnen op hun website berekend worden.
  • Pillar Point RV Park: Dit kleine park ligt een eindje buiten de stad en wordt sterk aanbevolen om zijn oceaanzicht en vriendelijke personeel. Oceanview plaatsen beginnen vanaf € 96,78 per nacht, terwijl de standaard plaatsen vanaf € 70,39 per nacht gaan.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in San Francisco

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in San Francisco