Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Schotland

De beste vloot campers te huur in Schotland

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Alles over camper huren in Schotland

De unieke geografie van lochs (meren) en bergen in Schotland, een perfecte bestemming voor een road trip, werd uitgesleten tijdens de laatste ijstijd. Toen het ijs zich terugtrok, onthulde het landschappen die iedereen hebben geïnspireerd, van het Britse koningshuis tot JK Rowling. Een lange lijst van hoogtepunten omvat de Ben Nevis, de hoogste piek in Groot-Brittannië, Loch Ness en het Cairngorms National Park. Buiten het vasteland zijn er bijna 800 eilanden met unieke culturen die allemaal gemakkelijk per veerboot bereikbaar zijn. Dan is er ook nog de North Coast 500, een rondreis die begint in Inverness en soms wordt omschreven als de Route 66 van Schotland. Als je de weg op gaat, zijn er weinig gevarieerde bestemmingen. Huur een camper in Schotland en zie het voor jezelf!

Fun facts

  • In het dorp Fortingall in Perthshire staat vermoedelijk de oudste nog levende boom van Europa. Hij staat op het kerkhof en wordt verondersteld 3000 jaar oud te zijn.
  • De waterdichte regenjas is uitgevonden door Charles Macintosh, een man uit Glasgow. Het kledingstuk wordt plaatselijk nog steeds een Macintosh genoemd.
  • Het nationale dier van Schotland is de eenhoorn, het enige wezen dat een leeuw, het symbool van Engeland, zou kunnen verslaan.

Kamperen

Ga je een buscamper huren in Schotland weet dan wel dat met uitzondering van Loch Lomond & the Trossachs National Park ten noorden van Glasgow dat wildkamperen is toegestaan op elk openbaar terrein. Campers moeten op een aangewezen plaats naast de weg worden geparkeerd. Wanneer je wild kampeert in de buurt van een huis, is het beleefd om eerst met de huiseigenaar te praten. Het is ook belangrijk dat je het terrein achterlaat zoals je het hebt aangetroffen. Neem voorzorgsmaatregelen om ongecontroleerde branden te voorkomen en controleer van tevoren de code voor buiten. Schotland heeft ook een netwerk van bothies- of berghutten – op enkele van de mooiste locaties, waaronder het Balmoral landgoed van de koningin in Aberdeenshire. 

Er zijn ook veel formele camper- en caravanterreinen. De plaatsen rond populaire attracties zoals de oevers van Loch Ness zijn in de zomermaanden snel volgeboekt. Prijzen beginnen bij £25 per nacht.

 

Rijden met een huurcamper in Schotland

Ga je een camperbus huren in Schotland lees de volgende tips over het rijden:

Net als in het hele Verenigd Koninkrijk rij je in Schotland aan de linkerkant van de weg. De wegen zijn over het algemeen uitstekend. Minder bezochte eilanden en landelijke locaties kunnen echter beperkt zijn tot gravelwegen. Ook hebben ze meestal slechts eenbaanswegen met passeer plaatsen om de paar honderd meter voor tegemoetkomend verkeer. Maar maak je geen zorgen, dit veroorzaakt zelden een probleem. Autosnelwegen en A-wegen verbinden de meeste steden. Er zijn geen tolwegen of tolbruggen.

Evenementen in Schotland

Een camperbusje huren in Schotland kijk dan naar de volgende evenementen:

  • Hogmanay, oudejaarsavond: Steden in het hele land verwelkomen het nieuwe jaar met middernachtelijke vuurwerkshows. De grootste vindt plaats in Edinburgh, met tickets vanaf £31,50.
  • Burns Night, januari: Deze viering van de nationale dichter van Schotland wordt gemarkeerd door een traditionele maaltijd van haggis, neeps (rapen) en tatties (aardappelen). De restaurants zijn snel volgeboekt.
  • St Andrew's Day, november: De beschermheilige van Schotland wordt geëerd met een nationale feestdag en een week vol gratis evenementen in de stad die zijn naam draagt.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren Schotland

Gemiddelde temperatuur in Schotland

Met delen van Schotland die dichter bij Noorwegen liggen dan bij Londen, heeft dit deel van het Verenigd Koninkrijk een gematigd zeeklimaat dat wordt gekenmerkt door wisselvallig weer, wat betekent dat bezoekers op alles voorbereid moeten zijn. De Golfstroom zorgt er echter voor dat de temperaturen aanzienlijk warmer blijven dan op vergelijkbare breedtegraden in Scandinavië.

Als gevolg daarvan stijgen de temperaturen overdag in de winter zelden boven de 6°C, maar ze dalen ook zelden onder het vriespunt. De temperaturen in juni, juli en augustus zijn gemiddeld 18°C, met pieken in de lage twintig graden Celsius, waardoor het de ideale tijd van het jaar is om zowel de stad als het platteland te verkennen.

De westkust van Schotland is over het algemeen iets warmer dan het oosten. De zuidelijke laaglanden, met inbegrip van de steden Edinburgh en Glasgow, zijn een van de droogste plekken in het Verenigd Koninkrijk. De neerslaghoeveelheden worden er normaler geassocieerd met Noord-Afrika.

De hooglanden daarentegen zijn een van de natste gebieden van Europa. Maar dit resulteert in een rijk landschap van bossen, brem en lochs dat perfect is voor allerlei buitenactiviteiten. In de winter valt er echter veel sneeuw in de Hooglanden, waardoor de toch al dramatische landschappen veranderen in winterse wonderlanden die rijp zijn voor een ontdekkingstocht per camper.

Een dikke laag wolken bedekt een groot deel van het land tijdens de winter. Schotland heeft tussen december en februari maar liefst zes uur licht per dag, hoewel dit weinig afdoet aan de vieringen van Nieuwjaar, Burns Night of St Andrew's Day - drie van de belangrijkste data op de kalender.

In juni gaat de zon nauwelijks onder, waardoor er tot 18 uur tijd is om de bergtoppen of kustlijn van het land te verkennen. In de lente barsten de hooglanden en de eilanden uit in een tapijt van wilde bloemen.

Een camper huren in Schotland tijdens de lente als de herfst zijn daarom uitstekende tijden. Het klimaat is prima, maar niet overdreven heet en de huurprijzen liggen aanzienlijk lager dan de piekperiode in juli en augustus. In feite kun je deze wilde gebieden helemaal voor jezelf hebben. 

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Schotland

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief