Camper huren in Schotland

Camper Huren in Schotland

De beste vloot campers te huur in Schotland

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Alles over camper huren in Schotland

De unieke geografie van lochs (meren) en bergen in Schotland, een perfecte bestemming voor een road trip, werd uitgesleten tijdens de laatste ijstijd. Toen het ijs zich terugtrok, onthulde het landschappen die iedereen hebben geïnspireerd, van het Britse koningshuis tot JK Rowling. Een lange lijst van hoogtepunten omvat de Ben Nevis, de hoogste piek in Groot-Brittannië, Loch Ness en het Cairngorms National Park. Buiten het vasteland zijn er bijna 800 eilanden met unieke culturen die allemaal gemakkelijk per veerboot bereikbaar zijn. Dan is er ook nog de North Coast 500, een rondreis die begint in Inverness en soms wordt omschreven als de Route 66 van Schotland. Als je de weg op gaat, zijn er weinig gevarieerde bestemmingen. Huur een camper in Schotland en zie het voor jezelf!

Fun facts

  • In het dorp Fortingall in Perthshire staat vermoedelijk de oudste nog levende boom van Europa. Hij staat op het kerkhof en wordt verondersteld 3000 jaar oud te zijn.
  • De waterdichte regenjas is uitgevonden door Charles Macintosh, een man uit Glasgow. Het kledingstuk wordt plaatselijk nog steeds een Macintosh genoemd.
  • Het nationale dier van Schotland is de eenhoorn, het enige wezen dat een leeuw, het symbool van Engeland, zou kunnen verslaan.

Kamperen

Schotland heeft een netwerk van bothies- of berghutten – op enkele van de mooiste locaties, waaronder het Balmoral landgoed van de koningin in Aberdeenshire. Er zijn ook veel formele camper- en caravanterreinen. De plaatsen rond populaire attracties zoals de oevers van Loch Ness zijn in de zomermaanden snel volgeboekt. Prijzen beginnen bij £25 per nacht.

 

Rijden met een huurcamper in Schotland

Ga je een camperbus huren in Schotland lees de volgende tips over het rijden:

Net als in het hele Verenigd Koninkrijk rij je in Schotland aan de linkerkant van de weg. De wegen zijn over het algemeen uitstekend. Minder bezochte eilanden en landelijke locaties kunnen echter beperkt zijn tot gravelwegen. Ook hebben ze meestal slechts eenbaanswegen met passeer plaatsen om de paar honderd meter voor tegemoetkomend verkeer. Maar maak je geen zorgen, dit veroorzaakt zelden een probleem. Autosnelwegen en A-wegen verbinden de meeste steden. Er zijn geen tolwegen of tolbruggen.

Evenementen in Schotland

Een camperbusje huren in Schotland kijk dan naar de volgende evenementen:

  • Hogmanay, oudejaarsavond: Steden in het hele land verwelkomen het nieuwe jaar met middernachtelijke vuurwerkshows. De grootste vindt plaats in Edinburgh, met tickets vanaf £31,50.
  • Burns Night, januari: Deze viering van de nationale dichter van Schotland wordt gemarkeerd door een traditionele maaltijd van haggis, neeps (rapen) en tatties (aardappelen). De restaurants zijn snel volgeboekt.
  • St Andrew's Day, november: De beschermheilige van Schotland wordt geëerd met een nationale feestdag en een week vol gratis evenementen in de stad die zijn naam draagt.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Schotland