Camper huren Sicilië

Camper Huren in Sicilië

De beste vloot campers te huur in Sicilië

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Alles over camper huren in Sicilië

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een parel om van boven tot onder te verkennen. Het is een land dat rijk is aan geschiedenis, maar ook aan natuurlijke en architectonische schoonheid. Wat het meest opvalt, is de majestueuze archeologische vindplaatsen zoals de Tempel van Concordia, een bijna volledig bewaard gebleven Griekse tempel in de buurt van Agrigento. Hier vind je enkele van de meest suggestieve stranden van Italië, zoals die van het natuurreservaat Zingaro, met prachtige kliffen die uitkijken over de zee. Tot slot raden we aan om een rondrit te maken door Palermo, Taormina en Agrigento, waar je jezelf kunt onderdompelen in oude geschiedenis en kunst.

Survivalgids

Hoe zeg je "Hallo!": "Ciao!"
Hoe zeg je "Dank je": "Grazie"
Er zijn verschillende dialecten op Sicilië, één voor elke stad.
De prijs van een maaltijd voor twee is ongeveer €40,00.
De prijs van een halve liter bier is ongeveer €5,00.
De kunst van het bouwen van Siciliaanse wagens is de belangrijkste traditie van het eiland, die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Gastronomie van Sicilië

De Siciliaanse keuken is een van de oudste en meest complexe van het land, vol smaken die geworteld zijn in populaire tradities. Het symbool van Sicilië is de Siciliaanse cannolo, de beroemde gefrituurde deegwafel gevuld met verse ricotta. Een ander gerecht dat erg geliefd is bij de lokale bevolking is de arancino, een zeer smakelijke kegel van gevulde, gepaneerde en gebakken rijst. Onder de voorgerechten raden we aan om pasta alla Norma en pasta met sardines, typisch Palermo, te proberen. Tot slot, om te eindigen met een bloei, probeer de likeur genaamd Fuoco dell'Etna.

Evenementen in Sicilië

  • Infiorata di Noto (mei): beroemd evenement waarbij kunstenaars fantastische werken van bloemen maken op platen lava. Gratis evenement.
  • Feest van Sant'Agata (februari en augustus): een evenement van mondiaal belang met adembenemend vuurwerk. Gratis evenement
  • Sagra dell'Arancia (april): evenement om Siciliaanse sinaasappelen te vieren, met proeverijen en volksdansen. Gratis evenement.

Kamperen in Sicilië

  • Camping La Spiaggetta: gelegen in Sampieri, vlakbij twee paradijselijke stranden. Camper prijzen: €15,00/dag in het laagseizoen - €20,00-€25,00/dag in het hoogseizoen.
  • Camping La Palma: schaduwrijke camping aan zee op enkele kilometers van het archeologische park Selinunte. Camper prijzen: €15,00/dag in het laagseizoen - €20,00/dag in het hoogseizoen.
  • Carratois Camping Site: camping gelegen nabij een lang zandstrand met ondiep, kristalhelder water. Camper prijzen: €20,00-€25,00/dag in het laagseizoen - €30,00-€35,00/dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Sicilië