Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Sicilië

De beste vloot campers te huur in Sicilië

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

blue ocean with beach and green palm trees in Sicily

Alles over camper huren in Sicilië

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een parel om van boven tot onder te verkennen. Het is een land dat rijk is aan geschiedenis, maar ook aan natuurlijke en architectonische schoonheid. Wat het meest opvalt, is de majestueuze archeologische vindplaatsen zoals de Tempel van Concordia, een bijna volledig bewaard gebleven Griekse tempel in de buurt van Agrigento. Hier vind je enkele van de meest suggestieve stranden van Italië, zoals die van het natuurreservaat Zingaro, met prachtige kliffen die uitkijken over de zee. Tot slot raden we aan om een rondrit te maken door Palermo, Taormina en Agrigento, waar je jezelf kunt onderdompelen in oude geschiedenis en kunst.

Survivalgids

Hoe zeg je "Hallo!": "Ciao!"
Hoe zeg je "Dank je": "Grazie"
Er zijn verschillende dialecten op Sicilië, één voor elke stad.
De prijs van een maaltijd voor twee is ongeveer €40,00.
De prijs van een halve liter bier is ongeveer €5,00.
De kunst van het bouwen van Siciliaanse wagens is de belangrijkste traditie van het eiland, die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Gastronomie van Sicilië

De Siciliaanse keuken is een van de oudste en meest complexe van het land, vol smaken die geworteld zijn in populaire tradities. Het symbool van Sicilië is de Siciliaanse cannolo, de beroemde gefrituurde deegwafel gevuld met verse ricotta. Een ander gerecht dat erg geliefd is bij de lokale bevolking is de arancino, een zeer smakelijke kegel van gevulde, gepaneerde en gebakken rijst. Onder de voorgerechten raden we aan om pasta alla Norma en pasta met sardines, typisch Palermo, te proberen. Tot slot, om te eindigen met een bloei, probeer de likeur genaamd Fuoco dell'Etna.

Evenementen in Sicilië

  • Infiorata di Noto (mei): beroemd evenement waarbij kunstenaars fantastische werken van bloemen maken op platen lava. Gratis evenement.
  • Feest van Sant'Agata (februari en augustus): een evenement van mondiaal belang met adembenemend vuurwerk. Gratis evenement
  • Sagra dell'Arancia (april): evenement om Siciliaanse sinaasappelen te vieren, met proeverijen en volksdansen. Gratis evenement.

Kamperen in Sicilië

  • Camping La Spiaggetta: gelegen in Sampieri, vlakbij twee paradijselijke stranden. Camper prijzen: €15,00/dag in het laagseizoen - €20,00-€25,00/dag in het hoogseizoen.
  • Camping La Palma: schaduwrijke camping aan zee op enkele kilometers van het archeologische park Selinunte. Camper prijzen: €15,00/dag in het laagseizoen - €20,00/dag in het hoogseizoen.
  • Carratois Camping Site: camping gelegen nabij een lang zandstrand met ondiep, kristalhelder water. Camper prijzen: €20,00-€25,00/dag in het laagseizoen - €30,00-€35,00/dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Sicilië

Average temperature by month in Sicily
Gemiddelde temperatuur per maand in Sicilië

Sicilië is een regio in Italië en een eiland dat wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat aan de kust en een licht continentaal binnenland. Over het algemeen zijn de zomers heet en zonnig (30-35°C), vaak nog heter door de sirocco uit de Afrikaanse regio's. Daarom brengen toeristen die Sicilië als zomerbestemming kiezen hun vakantie liever door aan het kristalheldere water van de kust dan in het binnenland van het eiland. De winter daarentegen is de beste tijd om het centrale deel van de regio te verkennen, vanwege de milde en matig regenachtige temperaturen (11-8°C). We raden aan om naar de top van de Etna te klimmen, die in de winter bedekt is met een dikke laag sneeuw en waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de kust. De herfst en lente zijn milde en meestal zonnige seizoenen, perfect voor het bezoeken van archeologische vindplaatsen en steden zoals Palermo in totale ontspanning.


Een camper huren in Sicilië kan dankzij de uitgestrektheid van het gebied en de vele attracties die je kunt bezoeken de beste keuze zijn voor jouw vakantie. De goedkoopste periodes zijn de lente en de herfst, wanneer het eiland minder druk is met toeristen. In deze maanden heb je de mogelijkheid om historische schoonheden zoals de Vallei van de Tempels te bezoeken zonder lang te wachten. Een andere aan te raden periode om Sicilië te bezoeken is de zomer. In feite, ondanks dat het hoogseizoen is en de grotere toestroom van toeristen, kun je ontspannen op de mooiste stranden van het eiland, zoals San Vito lo Capo. De winter is ook een geweldige tijd om te skiën of om steden van grote artistieke schoonheid te bezoeken, zoals Ragusa en Modica.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Sicilië

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief