Paisagem no Sul de Espanha

Camper Huren in Spanje

De beste vloot campers te huur in Spanje

July Escapes Deals 🌞🌴

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: SUMMER24.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Country side windmills in Spain

Alles over camper huren in Spanje

Spanje biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden, waaronder de keuze uit twee kosmopolitische en zeer verschillende steden zoals Madrid en Barcelona, met bepaalde elementen die in de hele geografische ligging worden herhaald. Een daarvan is goede gastronomie. Spanje heeft een breed scala aan sterproducten, afhankelijk van waar je heen gaat. Ham en Iberische worsten zijn overal ter wereld ongeëvenaard in Extremadura, de beste zeevruchten in Galicië, de klassieke pintxos van Baskenland, en paella, misschien wel het meest internationale element van de Spaanse gastronomie, aan de Middellandse Zeekust van Valencia. Een ander kenmerk dat overal in het land aanwezig is, is het aantal festivals en culturele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden, maar vooral in de zomer tussen juni en september. Bezoekers die een camper huren in Spanje kunnen kiezen tussen een toonaangevend elektronisch muziekfestival zoals Sónar, een traditioneel festival zoals La Tomatina de Buñol in Valencia en duizenden andere feesten die door het hele land plaatsvinden.

Survivalgids voor in Spanje

De Sixtijnse Kapel van de prehistorie: In Cantabrië, Noord-Spanje, ligt een weinig bekende attractie die normaal gesproken niet in de reisgidsen staat, maar van groot belang is in de geschiedenis: de Altamira-grotten. Een indrukwekkende enclave van grotkunst die 35.000 jaar oud is en wordt beschouwd als de Sixtijnse Kapel van de prehistorie. De reis is niet tevergeefs, in slechts een uur ben je bij Picos de Europa, een van de meest spectaculaire maritieme bergen op het continent.

De zee oversteken in een gehuurde campernaar de eilanden: Hoewel Indie Campers geen kantoren heeft op de Balearen, bieden we vanuit de haven van Barcelona wel verschillende veerboten aan naar de eilanden Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza. Zo kun je in je gehuurde campers Spanje, per veerboot, reizen naar de eilanden waar de Middellandse Zee op zijn mooist is.

Eén staat, vele talen: In Spanje is het niet voldoende om één taal te kennen, maar als je wilt integreren, moet je nog veel meer leren. "Garagardo bat", "unha garimba" en "una birra" zijn verschillende manieren om een biertje te bestellen in Donostia, A Coruña en Barcelona.

Kamperen in Spanje

Een camperbus huren in Spanje en daarmee wildkamperen is in het algemeen niet is toegestaan. Omdat er echter altijd uitzonderingen op de regel zijn, zijn er specifieke gevallen waarin deze wel kan. De gemeente Aragon staat het bijvoorbeeld toe in gebieden boven 1.500 meter hoogte, zoals de Pyreneeën. Dan is er ook nog een uitzondering op de regel die nooit faalt, vraag het aan de plaatselijke bevolking. Zij kennen de plaatsen waar je de nacht kunt doorbrengen zonder anderen te storen of gestoord te worden.

Rijden in Spanje

Een buscamper huren in Spanje dan hebben we een paar weetjes:

Spaanse wegen en snelwegen zijn van behoorlijke kwaliteit, en alleen als je meer afgelegen gebieden probeert te bereiken, kun je slechtere omstandigheden tegenkomen.
Campers en kampeerwagens betalen bij de meeste Spaanse tolheffingen hetzelfde als een gewone auto. Ook kunnen de tolkosten worden vermeden door op tolvrije wegen te rijden die, hoewel langzamer, meestal veel mooier en landschappelijker zijn.
De grootte van de wegen en het rijsysteem (altijd aan de rechterkant) verschilt niet veel van de rest van Zuid-Europese landen

Evenementen in Spanje

Ga je een camperbusje huren in Spanje misschien wil je dan ook een paar leuke activiteiten meemaken:

San Fermin: Al tientallen jaren een van de klassiekers van het Spaanse kampeerwagentoerisme, duizenden mensen haasten zich op 7 juli naar Pamplona om te drinken, te eten en voor de stieren uit te rennen. Een feest dat heel leuk is.

FIB: Het Beniccàsim International Festival is misschien wel het meest internationaal bekende van alle duizenden festivals die gedurende de lange Spaanse zomer worden gehouden. Er is ook het beroemde Monegros-festival, in de Aragonese woestijn, of kleinere alternatieve festivals zoals de Sonrías Baixas, in Bueu, of de Pirineos Sur.

Camino de Santiago: Je krijgt misschien niet de Compostela, het certificaat dat bewijst dat je de Camino de Santiago hebt voltooid, maar het afleggen van de weg die je scheidt van de Galicische stad in een gehuurde camper is een prachtige ervaring. Zeker als je je reis beëindigt in Finisterre, het einde van de wereld voor de Romeinen.

Bandera de la Concha: Als je een traditioneel sportevenement in een onvergelijkbare omgeving wilt meemaken, dan is er de Bandera de la Concha, een zeilwedstrijd die sinds 1879 elke eerste zondag van september in Donostia Baskenland wordt gehouden. Een prachtige plek en een onverslaanbare sfeer.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Spanje