Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Split

De beste vloot campers te huur in Split

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

beach town in Croatia

Alles over camper huren in Split

Split is een schiereilandstad aan de Kroatische Dalmatische kust, direct aan de oevers van de Adriatische Zee. Na Zagreb is het de op een na dichtstbevolkte stad van het land, maar de stad is bij toeristen en expats het populairst. Deze stad, genesteld tussen de glinsterende zee en de spectaculaire bergen, is diep verbonden met de schoonheid van de natuur. De oude stad is een labyrint dat sinds de vierde eeuw nauwelijks is veranderd en is nog steeds een van de best bewaarde Romeinse steden. Toeristen komen voor de lage kosten van levensonderhoud, het mooie weer, de rustgevende natuur, de historische plekken om te verkennen en de altijd aardige lokale bevolking. Als je kiest voor het huren van een camper in Split, heb je gemakkelijk toegang tot plaatsen die je niet mag missen, zoals het Bacvice-strand, het paleis van Diocletianus en de heuvel Marjan.

Bereikbaarheid

Split is de grootste toeristische stad van Kroatië, wat betekent dat het ongelooflijk toegankelijk is. Het is zelfs de thuisbasis van de drukste luchthaven van het land, waar de meeste mensen met het vliegtuig aankomen. De vlucht vanuit Londen duurt slechts 2,5 uur, daarna is het 20 minuten rijden naar het centrum van Split of 30 minuten met de shuttlebus. Hoewel er een treinstation is, zijn er geen directe routes en rijden de treinen onregelmatig. De bus is een betere optie en rijdt naar Split vanuit andere grote steden. Als je met de auto komt, kom je waarschijnlijk via de snelweg A1, met een verbinding vanuit Zagreb van minder dan vier uur.

Parkeren in Split

Een camperbus huren in Split en daarmee parkeren is zoals in veel grote steden niet altijd gemakkelijk. Als je niet de stad zelf in wilt rijden, kun je aan de rand parkeren bij Joker Mall (7kn/€1 per uur) of ACI Marina (75kn/€10 per dag). De beste parkeerplaatsen in het stadscentrum zijn het treinstation en de veerhaven, waar je 24kn/€3 per uur of 240kn/€30 voor 24 uur betaalt. Split is opgedeeld in vier zones, aan de hand waarvan parkeerkosten worden bepaald. In zone vier kun je voor slechts 36 kn per dag parkeren. Houd er rekening mee dat dit ver buiten het stadscentrum van Split ligt, zelfs tot aan Trogir.

Evenementen in Split

Ga je een camperbusje huren in Split dan zul je zien dat de stad echt tot leven komt tijdens haar jaarlijkse evenementen. Hier zijn er drie die het zeker waard zijn om te bekijken:

  • Split Summer Festival: gratis - In juli en augustus kun je in de straten van Split opera, theater, ballet en livemuziek bijwonen.
  • International Festival of New Film: 20kn/€ 2,50 per film - Als je een filmfan bent, overweeg dan om je reis uit te stellen tot september. Je bekijkt experimentele nieuwe filmprojecten en woont gratis lezingen bij.
  • Dagen van Marko Marulic: 150kn-200kn/€20-€25 per show - Vier de grootste toneelschrijver van Split met een week vol theatervoorstellingen.
Geschreven door:

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Split

Weather graph for average temperatures in Split
Gemiddelde temperatuur per maand in Split

Split, gelegen in het zuiden van Kroatië, biedt een heerlijke hitte in juli en augustus met meestal temperaturen tussen 30 °C en 35 °C. Gezien de ligging aan de kust en de overvloed aan heerlijk ijs is dit ideaal. Vakantiegangers brengen hun dagen graag door met luieren op het strand of genieten van de koele bries tijdens een speedboottocht.

Een camper huren in Split kun je het beste doen in april, mei of oktober, omdat er dan sprake is van milder weer en minder drukte.

Verwacht in deze periode gemiddelde maximum temperaturen van rond de 20°C. Dit is het ideale weer om de bergen rondom de stad te verkennen. In januari en december ligt de temperatuur rond de 10°C, wat betekent dat zwemmen uitgesloten is. Dit is echter het beste moment om de geschiedenis van de Romeinse oude stad te ontdekken.

De koudere maanden zijn ook het goedkoopst. Je vermijdt de te dure toeristenvallen en hebt de mogelijkheid om goedkopere boottochten te maken. De drukte wordt aanzienlijk minder tijdens de winter-, herfst- en lentemaanden. Musea en omliggende nationale parken bieden ook gereduceerde prijzen voor toeristen die op deze momenten een bezoek brengen.

Gezien de ligging aan de kust van Split, kun je echter meer regen, hogere windsnelheden en woelige zeeën verwachten. Toch vermijd je de vrieskou die je in andere landen in Noord-Europa zou ervaren. Een rustige dag biedt een ideaal moment om bijvoorbeeld een trektocht door enkele van 's werelds mooiste nationale parken te maken.

Indie campers in Split

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Split

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief