Camper huren in Split

Camper Huren in Split

De beste vloot campers te huur in Split

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

beach town in Croatia

Alles over camper huren in Split

Split is een schiereilandstad aan de Kroatische Dalmatische kust, direct aan de oevers van de Adriatische Zee. Na Zagreb is het de op een na dichtstbevolkte stad van het land, maar de stad is bij toeristen en expats het populairst. Deze stad, genesteld tussen de glinsterende zee en de spectaculaire bergen, is diep verbonden met de schoonheid van de natuur. De oude stad is een labyrint dat sinds de vierde eeuw nauwelijks is veranderd en is nog steeds een van de best bewaarde Romeinse steden. Toeristen komen voor de lage kosten van levensonderhoud, het mooie weer, de rustgevende natuur, de historische plekken om te verkennen en de altijd aardige lokale bevolking. Als je kiest voor het huren van een camper in Split, heb je gemakkelijk toegang tot plaatsen die je niet mag missen, zoals het Bacvice-strand, het paleis van Diocletianus en de heuvel Marjan.

Bereikbaarheid

Split is de grootste toeristische stad van Kroatië, wat betekent dat het ongelooflijk toegankelijk is. Het is zelfs de thuisbasis van de drukste luchthaven van het land, waar de meeste mensen met het vliegtuig aankomen. De vlucht vanuit Londen duurt slechts 2,5 uur, daarna is het 20 minuten rijden naar het centrum van Split of 30 minuten met de shuttlebus. Hoewel er een treinstation is, zijn er geen directe routes en rijden de treinen onregelmatig. De bus is een betere optie en rijdt naar Split vanuit andere grote steden. Als je met de auto komt, kom je waarschijnlijk via de snelweg A1, met een verbinding vanuit Zagreb van minder dan vier uur.

Parkeren in Split

Een camperbus huren in Split en daarmee parkeren is zoals in veel grote steden niet altijd gemakkelijk. Als je niet de stad zelf in wilt rijden, kun je aan de rand parkeren bij Joker Mall (7kn/€1 per uur) of ACI Marina (75kn/€10 per dag). De beste parkeerplaatsen in het stadscentrum zijn het treinstation en de veerhaven, waar je 24kn/€3 per uur of 240kn/€30 voor 24 uur betaalt. Split is opgedeeld in vier zones, aan de hand waarvan parkeerkosten worden bepaald. In zone vier kun je voor slechts 36 kn per dag parkeren. Houd er rekening mee dat dit ver buiten het stadscentrum van Split ligt, zelfs tot aan Trogir.

Evenementen in Split

Ga je een camperbusje huren in Split dan zul je zien dat de stad echt tot leven komt tijdens haar jaarlijkse evenementen. Hier zijn er drie die het zeker waard zijn om te bekijken:

  • Split Summer Festival: gratis - In juli en augustus kun je in de straten van Split opera, theater, ballet en livemuziek bijwonen.
  • International Festival of New Film: 20kn/€ 2,50 per film - Als je een filmfan bent, overweeg dan om je reis uit te stellen tot september. Je bekijkt experimentele nieuwe filmprojecten en woont gratis lezingen bij.
  • Dagen van Marko Marulic: 150kn-200kn/€20-€25 per show - Vier de grootste toneelschrijver van Split met een week vol theatervoorstellingen.
Geschreven door:

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Lokale opties

Andere steden vlakbij

Indie campers in Split

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Split