een paleis in strijd met water en natuur in Utrecht

Camper Huren in de buurt van Utrecht

De beste vloot campers te huur in de buurt van Utrecht

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

een kasteel met een mooie kleurrijke tuin

Alles over camper huur Utrecht

Deze stad neemt al sinds de Romeinse tijd een belangrijke rol binnen Nederland in, dankzij haar centrale ligging in het land en status als invloedrijk bisdom. Hoewel er weinig restanten van de Romeinse tijd te zien zijn, staan prachtige historische bouwwerken als de 14de eeuwse Domtoren en het unieke Kasteel de Haar nog fier overeind. De oude binnenstad van Utrecht wordt gekenmerkt door kronkelende grachten, betegelde winkelstraten, historische marktpleinen en het bijzonder pittoreske Domplein. Typisch Utrechtse dingen zijn het beklimmen van de Domtoren, het verkennen van het Nijntje Museum, varen over de stadsgrachten en het proeven van een zoete lekkernij genaamd ‘Utrechtse Domtorentjes’. Een camper huren in Utrecht is ideaal want je kan langs alle mooie bezienswaardigheden.

Bereikbaarheid

Door de centrale ligging is een camper huren in Utrecht efficiënt want het is een knooppunt dat steden in alle windstreken met elkaar verbindt. De A12 tussen Den Haag en Arnhem en de A1 van Amsterdam naar de Duitse grens zijn belangrijke snelwegen die door Utrecht lopen. Deze en andere snelwegen hebben diverse afslagen naar het centrum en buitenwijken van Utrecht. De stad is eveneens een vitale kruising van spoorwegen; Intercity’s rijden vanaf hier naar steden in alle uithoeken, inclusief Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Vanaf Utrecht rijden eveneens internationale ICE treinen naar steden als Düsseldorf en Keulen. De internationale luchthaven is eenvoudig via de A2 en een directe spoorverbinding bereikbaar. Met een directe Intercity duurt de rit van Schiphol naar Utrecht maar 30 minuten en met de auto ben je 45 minuten onderweg.

Parkeren

Een camperbus huren in Utrecht kan lastig zijn met parkeren daarom geven we je graag wat informatie hierover.

Je camper parkeren in de Binnenstad en het Stationsgebied kost zo’n € 5,70 per uur en de plaatsen zijn erg beperkt. Je doet er dan ook goed aan om buiten het stadscentrum een parkeerplaats te zoeken met je huurcamper in Utrecht. In de buitenwijken zijn de parkeerplaatsen aan de Aartsbisschop Romerostraat en de P+R Westraven goede plekken om je camper tijdelijk achter te laten. Bij de laatste kun je gratis je voertuig achterlaten en voor € 5,00 een retourticket voor de tram of bus naar het centrum kopen.

Evenementen in Utrecht

Ga je een buscamper huren in Utrecht dan wil je deze evenementen niet missen!

  • Koningsdag, 27 april: De verjaardag van koning Willem Alexander wordt in de Domstad gevierd met vrijmarkten en muzikale optredens. Toegang tot alle festiviteiten is gratis.
  • De Parade, juni tot augustus: Terugkerend evenement dat met komedie, straattheater en eettentjes een geweldige sfeer naar de binnenstad brengt. Het eerste uur is gratis, daarna betaal je € 8,50.
  • Ultrasonic, juli: Utrecht’s belangrijkste dance festival, met jaarlijks wisselend thema. Entreeprijs € 16,50.
  • HRFST Festival, oktober: Festival dat in het teken staat van lekkere bockbieren, culinaire hapjes en muziek. De ticketprijs is rond de € 37,00

Kamperen in Utrecht

Er zijn veel verschillende campings in Nederland, ga je een camperbusje huren in Utrecht dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren.

  • Molecaten Park Landgoed Ginkelduin: Vrij grote camping in Leersum die omringd wordt door bos en faciliteiten zoals een restaurant en een verwarmd buitenzwembad heeft. Het tarief voor een camperplaats begint vanaf € 20,00.
  • Camping De Grebbelinie: Camping met animatieteam, een recreatiemeer, fietsverhuur, wasvoorzieningen en gratis wifi. Een camperplaats kost ongeveer € 25,00 in het hoogseizoen.
  • Minicamping Boerderij Hazenveld: Kleinschalige camping met voorzieningen zoals een buitenspeeltuin, fietsverhuur en een bakkerij voor verse broodjes in de morgen. In het hoogseizoen betaal je € 25,00 tot € 35,00 voor een plekje.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Utrecht