Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Valencia

De beste vloot campers te huur in de buurt van Valencia

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

stad van valencia met planten op de voorgrond en gebouwen op de achtergrond

Alles over camper huren in Valencia

De hoofdstad Turia ligt in een uniek mooie natuurlijke omgeving. Omgeven door vruchtbaar land, is het sinds de pre-Romeinse tijd een zeer gewilde plek. Tegenwoordig is de stad wereldberoemd vanwege een van de wonderen van de Spaanse keuken, paella. Maar het is lang niet de enige attractie, ook niet op culinair vlak, waar je één van de regio's vindt met het gezondste, meest verse en lekkerste eten. Het culturele erfgoed met plaatsen als de Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunsten en Wetenschappen), de architectuur, de tradities en de stranden (onder andere El Saler en La Malvarrosa) maken Valencia uniek. Rondom Valencia kun je charmante stadjes bezoeken zoals Buñol, waar het Tomatina (plaatselijk festival) wordt gehouden, Picassent of Cheste (MotoGP Circuit).  

Bereikbaarheid

De stad is goed verbonden met andere grote Spaanse steden, evenals met de rest

van Europa en de wereld. Het heeft verschillende nationale snelwegen, zoals de A7

en A3 die het verbinden met respectievelijk de rest van de Middellandse Zeekust en

Madrid.

De spoorverbindingen zijn ook uitstekend dankzij de drie belangrijkste treinstations: Estación del Norte, Estación de Joaquín Sorrolla en Estación de Sabanyal. Natuurlijk heeft het hogesnelheidslijnen (AVE).

Het vliegveld Manises ligt op 8 km van het centrum van Valencia en is verbonden met de stad via bus (lijn 150) en metro (lijn 5). Het is een zeer drukke luchthaven die internationale en binnenlandse vluchten ontvangt, met grote luchtvaartmaatschappijen zoals AirEuropa, Easyjet, Iberia, Lufthansa en Ryanair.

Parkeren in Valencia

Een camperbus huren in valencia en daarmee parkeren is niet altijd makkelijk. In het stadscentrum moet je overal betaald parkeren binnen de twee hoofdwegen (Fernando el Católico en Marqués del Turia), aangezien bijna overal een blauwe zone is met een maximum van 2 uur (1,70 euro). Daarnaast zijn er veel autovrije straten en gebieden met zeer lage snelheidslimieten en tijdsbeperkingen voor het doortocht. 

Daarom raden we aan, tenzij het essentieel is, je camper achter te laten in aangrenzende gebieden (waar het gratis is en gemakkelijker om parkeerruimte te vinden). Bijvoorbeeld de wijk Zaidía, zeer dicht bij het centrum; de wijk En Corts, net achter de Estación del Norte; of in Oriol en Torreifel, waar je het centrum kunt bereiken met de metro, bus of tram. Campanar, de wijk Nazaret of de universiteitswijk zijn andere goede opties, en door op deze plaatsen te parkeren bespaar je uiteindelijk tijd en geld!

Evenementen in Valencia

Ga je een camperbusje huren in Valencia dan is het wellicht leuk om in die tijd één of meer van de volgende activiteiten te bezoeken:

Las Fallas (15-19 maart): Vanaf 1 maart beginnen de mascletàs (vuurwerk) en halverwege de maand beginnen de echte festiviteiten. De geur van buskruit en de gloed van de vlammen zullen je dagenlang bijblijven.

Noche de San Juan: De vieringen van de zomerzonnewende zijn belangrijk in veel delen van Spanje, en Valencia is daar ongetwijfeld een van. Het feest en de vreugdevuren op het strand zetten de toon op deze speciale avond, de langste van het jaar.

Tomatina: Eind augustus vindt dit ongewone en leuke feest plaats, dat bestaat uit niets minder dan een massaal tomatengevecht.

Kamperen in Valencia

Een buscamper huren in Valencia, wees dan wel voorbereid en reserveer alvast een campingplek in de buurt.

Nomadic Valencia Camping Car: Gelegen op 20 minuten van het centrum van Valencia met de metro, in Albalat dels Sorrells, en kost ongeveer € 27 per dag. Het heeft een supermarkt, sportfaciliteiten, parken, zwembad en restaurants.

Camping Coll Vert: Gelegen aan het strand van Pinedo in het natuurpark Albufera. Het minimum verblijf is twee nachten en de prijs in het laagseizoen is ongeveer € 7-8. Het heeft een sportcomplex, zwembad, restaurant en supermarkt.

Valencia Camperpark: Een rustige en bosrijke natuurlijke omgeving, maar toch dicht bij de stad en de stranden dankzij de goede metroverbindingen. Als er ruimte beschikbaar is, kun je zonder reservering gaan en de prijs per perceel is ongeveer € 12 per nacht. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Valencia

Weergrafiek van Valencia op maandelijkse gemiddelde
Gemiddelde temperatuur per maand in Valencia

Valencia is een stad gelegen aan de oevers van de Middellandse Zee, dus het klimaat wordt sterk beïnvloed door de directe nabijheid van de zee.

De zomers zijn heet, lang en vochtig. Dankzij de verkoelende zeebries komt de temperatuur meestal niet boven de 30ºC. Het is het hoogseizoen, dus er zijn veel toeristen, vooral in kustgebieden zoals het centrum van Valencia, Gandia, Sagunto en Cullera. De maanden juni t/m september zijn erg druk, al kan het erg  warm zijn.

De winters zijn mild, met wat regen en er is wat vochtigheid. De temperaturen komen niet onder de 5ºC en dit is een geweldige tijd om te genieten van de warme zon in steden in het binnenland, zoals Bocairent, Chelva of Ayora.

Een camper huren in Valencia is het einde van de winter en het begin van de lente de perfecte tijd. Vanaf februari beginnen de temperaturen te stijgen en vanaf maart en april lopen ze op tot 25ºC. De tuinen zijn prachtig, hun natuurlijke schat, La Albufera, staat in volle bloei en er is geen gebrek aan vertier in de stad.

Vanaf maart, van 15 tot 19 maart, kun je genieten van Las Fallas, het Valenciaans festival dat zowel inwoners als buitenlanders aantrekt. Het is een festival gewijd aan St. Joseph en viert de komst van de lente. Er zijn veel evenementen zoals de plantá (het planten van de vreugdevuren) en de cremà (het aansteken ervan), evenals evenementen zoals de ninots-parade of de nit del foc (nacht van het vreugdevuur). De prijzen zijn in deze tijd veel hoger dan in andere periodes van het jaar.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Valencia

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief