Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in Venetië

De beste vloot campers te huur in Venetië

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

small boats in the middle of a canal surrounded by houses

Alles over camper huren in Venetië

Venetië is een oude stad waarvan de geschiedenis begint met het einde van het Romeinse rijk toen enkele Italiaanse bevolkingsgroepen die Lombardije ontvluchten zich vestigden in de moerassen van de Venetiaanse lagune. Tegenwoordig is Venetië een van de meest bezochte steden ter wereld, met zijn grachten en zijn torens die door de smalle overvolle huizen gluren. Een bezoek aan deze stad betekent verdwalen in de smalle straatjes geflankeerd door de grachten om jezelf te vinden op karakteristieke pleinen zoals Santa Margherita, het centrum van het Venetiaanse nachtleven. Terwijl je door de oude karakteristieke gebouwen loopt, raden we je aan te stoppen voor een aperitief in een van de vele "bacari", kleine gelegenheden waar je een spritz kunt nippen en de lokale "cicchetto", een klein gevuld broodje met veel verschillende smaken, kunt eten.

Bereikbaarheid

Venetië is verbonden met het vasteland door één enkele weg: de Freedom Bridge. De gemakkelijkste manier om Venetië te bereiken is per vliegtuig. De luchthaven Marco Polo ligt op slechts een paar kilometer van de stad en is goed verbonden met Piazzale Roma. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen zijn easyJet en Ryanair, die in de zomer lagere prijzen hebben (vliegtijd vanuit Amsterdam: anderhalf uur). De belangrijkste snelweg die naar Venetië leidt, is de A4. Houd er rekening mee dat je niet in het stadscentrum kunt parkeren, dus jouw camper moet op een van de aangrenzende parkeerplaatsen worden achtergelaten. Het treinstation Venezia Santa Lucia ligt aan het Canal Grande en stelt je in staat om gemakkelijk alle grote Italiaanse steden te bereiken.

Parkeren in Venetië

Een buscamper huren Venetië en parkeren in het historische centrum is niet mogelijk. Er zijn echter twee parkeergarages net buiten de stadsingang: Garage San Marco (camper prijs voor 4 uur: €20,00, camper prijs voor 24 uur: €40,00) en Tronchetto Parking (camper prijs: 30 minuten gratis, €25,00 voor 12 uur). Een geschikt alternatief om geld te besparen is parkeren in Mestre, net buiten Venetië. We raden het Park Costa AVM aan (1 uur: €2,00; 24 uur: €12,00) of de Saba Mestre Station Car Park (1 uur: €2,40; 24 uur: €15,00).

Evenementen in Venetië

Ga je een camperbusje huren in Venetië dan wil je wellicht één of meer van de volgende evenementen mee maken:

  • Verlossingsdag (derde zondag in juli): Ter nagedachtenis aan de bevrijding van de pest is het Giudecca-kanaal bedekt met boten om de kerk van de Verlosser te voet te bereiken. Gratis evenement.
  • Carnaval (februari-maart): De stad is gevuld met vrolijke en kleurrijke maskers voor twee weken feest. Gratis evenement.
  • Filmfestival van Venetië (september): Zeven dagen gewijd aan films, met deelname van nationale en internationale acteurs. Prijzen: €10,00-€20,00 afhankelijk van het evenement

Kamperen in Venetië

Een camper huren in Venetië, wees dan voorbereid en reserveer van tevoren een campingplek in de buurt!

  •   Camping Village Venetië: Inclusief een spa en restaurant, op slechts 10 minuten van het historische centrum. Camper prijzen: €15,00/dag in het laagseizoen, €24,00/dag in het hoogseizoen.
  • Camping Fusina: Gelegen aan de monding van de Brenta, een paar kilometer van Venetië, bereikbaar met de veerboot. Camper prijzen: €14,00/dag in het laagseizoen, €15,00/dag in het hoogseizoen.
  • Rialto Camping: Omgeven door groen, in de stad Campalto, op een paar kilometer van Venetië. Camper prijzen: €22,00/dag in het laagseizoen, €28,00/dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Venetië

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Venetië

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu