Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Venetië

De beste vloot campers te huur in Venetië

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

small boats in the middle of a canal surrounded by houses

Alles over camper huren in Venetië

Venetië is een oude stad waarvan de geschiedenis begint met het einde van het Romeinse rijk toen enkele Italiaanse bevolkingsgroepen die Lombardije ontvluchten zich vestigden in de moerassen van de Venetiaanse lagune. Tegenwoordig is Venetië een van de meest bezochte steden ter wereld, met zijn grachten en zijn torens die door de smalle overvolle huizen gluren. Een bezoek aan deze stad betekent verdwalen in de smalle straatjes geflankeerd door de grachten om jezelf te vinden op karakteristieke pleinen zoals Santa Margherita, het centrum van het Venetiaanse nachtleven. Terwijl je door de oude karakteristieke gebouwen loopt, raden we je aan te stoppen voor een aperitief in een van de vele "bacari", kleine gelegenheden waar je een spritz kunt nippen en de lokale "cicchetto", een klein gevuld broodje met veel verschillende smaken, kunt eten.

Bereikbaarheid

Venetië is verbonden met het vasteland door één enkele weg: de Freedom Bridge. De gemakkelijkste manier om Venetië te bereiken is per vliegtuig. De luchthaven Marco Polo ligt op slechts een paar kilometer van de stad en is goed verbonden met Piazzale Roma. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen zijn easyJet en Ryanair, die in de zomer lagere prijzen hebben (vliegtijd vanuit Amsterdam: anderhalf uur). De belangrijkste snelweg die naar Venetië leidt, is de A4. Houd er rekening mee dat je niet in het stadscentrum kunt parkeren, dus jouw camper moet op een van de aangrenzende parkeerplaatsen worden achtergelaten. Het treinstation Venezia Santa Lucia ligt aan het Canal Grande en stelt je in staat om gemakkelijk alle grote Italiaanse steden te bereiken.

Parkeren in Venetië

Een buscamper huren Venetië en parkeren in het historische centrum is niet mogelijk. Er zijn echter twee parkeergarages net buiten de stadsingang: Garage San Marco (camper prijs voor 4 uur: €20,00, camper prijs voor 24 uur: €40,00) en Tronchetto Parking (camper prijs: 30 minuten gratis, €25,00 voor 12 uur). Een geschikt alternatief om geld te besparen is parkeren in Mestre, net buiten Venetië. We raden het Park Costa AVM aan (1 uur: €2,00; 24 uur: €12,00) of de Saba Mestre Station Car Park (1 uur: €2,40; 24 uur: €15,00).

Evenementen in Venetië

Ga je een camperbusje huren in Venetië dan wil je wellicht één of meer van de volgende evenementen mee maken:

  • Verlossingsdag (derde zondag in juli): Ter nagedachtenis aan de bevrijding van de pest is het Giudecca-kanaal bedekt met boten om de kerk van de Verlosser te voet te bereiken. Gratis evenement.
  • Carnaval (februari-maart): De stad is gevuld met vrolijke en kleurrijke maskers voor twee weken feest. Gratis evenement.
  • Filmfestival van Venetië (september): Zeven dagen gewijd aan films, met deelname van nationale en internationale acteurs. Prijzen: €10,00-€20,00 afhankelijk van het evenement

Kamperen in Venetië

Een camper huren in Venetië, wees dan voorbereid en reserveer van tevoren een campingplek in de buurt!

  •   Camping Village Venetië: Inclusief een spa en restaurant, op slechts 10 minuten van het historische centrum. Camper prijzen: €15,00/dag in het laagseizoen, €24,00/dag in het hoogseizoen.
  • Camping Fusina: Gelegen aan de monding van de Brenta, een paar kilometer van Venetië, bereikbaar met de veerboot. Camper prijzen: €14,00/dag in het laagseizoen, €15,00/dag in het hoogseizoen.
  • Rialto Camping: Omgeven door groen, in de stad Campalto, op een paar kilometer van Venetië. Camper prijzen: €22,00/dag in het laagseizoen, €28,00/dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren in Venetië

Weather graph for average temperatures in Venice
Gemiddelde temperatuur per maand in Venetië

Venetië ontspringt midden in een lagune, in het noorden van Italië. Hierdoor is het klimaat mild maar erg vochtig. Je wordt vaak wakker met een dikke mist die in de loop van de dag dunner wordt en ruimte laat voor aangenaam weer. Het is een zeer variabel en vaak onvoorspelbaar klimaat. Daarbij komt het fenomeen van hoogwater, dat in november veel voorkomt.

In de zomer ervaar je een hoge luchtvochtigheid, met temperaturen tussen 35-38°C. Tijdens deze maanden is de stad gevuld met toeristen van over de hele wereld en is het zelfs moeilijk om te lopen. De wintermaanden kunnen erg koud zijn, met temperaturen tussen 5-10°C. De beste tijd om Venetië te bezoeken is in de lente, wanneer de straten minder druk zijn met toeristen en de temperaturen mild zijn. De herfst wordt afgeraden vanwege frequente regenval en een verhoogde kans op hoogwater.

De zomer is een tijd vol plezier en feest; de maanden juli en augustus zijn echter de meest toeristische en dus ook de duurste van het jaar. Een camper huren in Venetië  tijdens de winter en zomer kan duur zijn; de beste tijd is in de lente. Maart en april zijn de minst dure maanden van het jaar en zijn perfect om een mooie wandeling door de stad te maken of de nabijgelegen eilanden te verkennen. Bovendien is er tussen februari en maart een wereldberoemd evenement dat je minstens één keer in je leven moet zien: het carnaval van Venetië. 

Indie campers in Venetië

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Venetië

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief