Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in Verenigd-Koninkrijk

De beste vloot campers te huur in Verenigd-Koninkrijk

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

small town scenery in the UK

Alles over camper huren in het Verenigd Koninkrijk

De VK-landen delen een ingewikkelde geschiedenis en niet minder dan 32 UNESCO Werelderfgoedlocaties, en hebben een gevarieerd landschap. Keurige percelen landbouwgrond in het zuidoosten gaan over in glooiende heuvels in het noorden, besneeuwde bergen in Wales, epische lochs (meren) in Schotland en een hele symfonie van Game of Thrones vergezichten in Noord-Ierland. De Jurassic Coast in het zuidwesten is een van de langste nationale kusten ter wereld, terwijl Stonehenge, het Lake District en de North York Moors bezoekers al honderden jaren weten te bekoren.

Weetjes over het Verenigd Koninkrijk

  •  Hoewel het een van de meest herkenbare beelden ter wereld is, heeft de Union Jack geen wettelijke status als nationale vlag en wordt hij alleen al door de traditie meer dan 300 jaar gebruikt.
  • De kathedraalstad Lichfield in Staffordshire is het verst van de zee verwijderd, maar ligt toch op slechts 135 kilometer afstand.
  • Het Verenigd Koninkrijk heeft 61 verschillende koningen en koninginnen gehad. Koningin Elizabeth II heeft het record van de langste regeerperiode na haar kroning in 1952. De kortste regeerperiode was die van Lady Jane Grey, die in 1553 slechts 9 dagen koningin was.

Rijden in het Verenigd Koninkrijk

Een camper huren in het Verenigd Koninkrijk en daarmee rijden is anders dan in andere Europese landen.

  • Het Verenigd Koninkrijk rijdt aan de linkerkant van de weg. Er zijn geen grensformaliteiten tussen de vier naties.
  • Een goed netwerk van autosnelwegen verbindt de meeste grote steden. De maximumsnelheid is 112 km/uur. In landelijke gebieden van Schotland en Noord-Ierland zijn enkelbaanswegen gebruikelijk. Passeerplaatsen zijn er om de paar honderd meter.
  • Er zijn maar heel weinig tolwegen in het VK, de belangrijkste is de M6 Toll rond Birmingham in de Midlands. De prijzen voor campers variëren van £8-12. Op sommige bruggen wordt ook tol geheven, met name op de Humber Bridge in Noord-Engeland. De kosten voor campers beginnen bij £1,35. Met zorgvuldige planning kunnen alternatieve gratis routes worden gebruikt.

Evenementen in het Verenigd Koninkrijk

Ga je een camperbusje huren in het Verenigd Koninkrijk, kijk dan naar deze evenementen die je zou kunnen meemaken.

  • Officiële verjaardag van de koningin, juni: Bekijk de Britse hoofdstad in al haar pracht en traditie met de Trooping the Colour ceremonie, waarbij honderden in scharlaken gehulde soldaten betrokken zijn. Het bijwonen van de ceremonie op straat is gratis.
  • Wimbledon Fortnight, juni-juli: Het Verenigd Koninkrijk wordt gek van tennis als de kampioenschappen van Wimbledon plaatsvinden. Toegangskaarten kosten ongeveer £20, een plaats voor de mannenfinale kost £225.
  • Guy Fawkes Night, november: In 1605 werd een complot gesmeed om het parlement op te blazen. In grote en kleine steden worden vreugdevuren gebouwd en indrukwekkende vuurwerkshows afgestoken. Vaak is het gratis, maar de grootste hebben een kleine toegangsprijs van ongeveer £8.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Verenigd-Koninkrijk

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu