Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in Wenen

De beste vloot campers te huur in Wenen

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Mooi kasteel aan het water en in een dal in Wenen

Alles over camper huren in Wenen

Wenen is charmant, uniek, en zeker de moeite waard. Niet voor niets werd de stad herhaaldelijk verkozen tot de meest leefbare stad ter wereld. De mix van ontelbare groene gebieden, prachtige gebouwen, gezellige plekjes, en de Donau als levensader van Wenen maken de stad tot iets bijzonders.

Van keizerin Sissi, Mozart tot Falco – de stad brengt altijd iets interessants voort. Op dezelfde manier is Wenen aantrekkelijk voor studenten, kunstenaars en zakenmensen. Velen van hen blijven voor altijd omdat Wenen je het gevoel geeft van een grote stad zonder de overdreven drukte.

De charme van Wenen komt van de mengeling van oud-Weense traditie en internationale invloeden. Naast de Hofburg en het paleis Schönbrunn vind je er ook de Perzische tapijthandelaar en de Turkse kebabkraam.

Bereikbaarheid

Wenen ligt in het noordoosten van Oostenrijk, en is als hoofdstad het belangrijkste verkeersknooppunt van het land.

De autosnelwegen A5, A3 en A2 verbinden Wenen met de landen Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië en Slovenië die allemaal aan Oostenrijk grenzen. De A1 loopt dwars door Oostenrijk naar Duitsland.

De luchthaven Wenen-Schwechat ligt op slechts 18 km afstand van het centrum van de stad. Het is de thuisbasis van Austrian Airlines, en Ryanair en Wizz Air vliegen er ook.

De treinverbindingen vanuit Wenen zijn uitstekend in alle richtingen, vooral naar de grensgebieden en de hoofdsteden van de omringende landen, zoals Tsjechië en Hongarije. De treinen van de ÖBB (Österreichische Bundesbahn) bieden meestal WiFi, en een restaurant.

Parkeren in Wenen

Als je een camper gaat huren in Wenen en je wilt parkeren lees dan het volgende:

Je vindt de beste parkeergelegenheid buiten de binnenstad. Wij bevelen de "P+R Erdberg" aan bij de Autobahn afrit St. Marx. Van daaruit kan je met de U3 naar het centrum reizen, en je betaalt slechts € 3,60  per dag voor de parkeerplaats.

Parkeren in de binnenstad van Wenen is veilig. Van maandag tot vrijdag biedt de stad alleen kort parkeren aan. Met een ticket kan jij maximaal 2 uur parkeren. 30 minuten kosten € 1,10.

Garage parkeren is mogelijk in de parkeergarage aan de Karlsplatz. Deze garage ligt zeer centraal en kost € 12  per dag. Je kunt alleen in de wijken 13, 21, 22 en 23 meestal gratis parkeren en dan naar het centrum reizen.

Evenementen in Wenen

Ga jij een camper huren in Wenen denk er dan over na om de volgende evenementen te bezoeken: 

Lifeall (mei) - Een "must-go" voor iedereen die van "schril" houdt. In het stadhuis van Wenen vieren we het grootste liefdadigheidsevenement van Europa ten bate van mensen die getroffen zijn door AIDS en HIV. Ticketprijs vanaf € 90.

Donauinselfest (juni) - Een muziekfestival met veel Duitstalige artiesten in een coole locatie. Toegang gratis.

Sommerkino am Rathauplatz (tussen juli en september) - diverse Open-Air filmevenementen, maar ook horeca en wereldmuziek. Gratis toegang.

Viennale (november) - het festival duurt 14 dagen en viert de Oostenrijkse filmindustrie. Tijdens dit programma wordt ook de Weense filmprijs uitgereikt. Ticketprijs: € 9.

Kamperen in Wenen

Een camper huren in Wenen zorg er dan voor dat je in de buurt een campingplek reserveert!

Zelfs als grote stad biedt Wenen de beste mogelijkheden om dicht bij het centrum te kamperen:

- Camping Wenen West: nette camping aan de rand van het Weense bos op slechts 30 autominuten van de centrumstad. Ook open op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Prijs vanaf ongeveer € 10.

- Seecamping Masai Mara: Kamperen aan een rand van de Donau op slechts 1 uur rijden van Wenen. Talloze mogelijkheden voor recreatieve activiteiten. Prijs per nacht vanaf € 6.

Camping Neue Donau: Het Donau-eiland is HET lokale recreatiegebied van Wenen; dichter bij de stad kan je niet kamperen. Prijzen vanaf ongeveer € 10.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Wenen

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Wenen

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu