Een meer in Zoetermeer

Camper Huren in de buurt van Zoetermeer

De beste vloot campers te huur in de buurt van Zoetermeer

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Molens in de wijde van Zoetermeer

Alles over camper huren in Zoetermeer

Zoetermeer, ook door de inwoners vaak genoemd als ‘sweet lake city’, een humoristische vertaling van de naam van de gemeente en het meer waar de stad naar genoemd is, maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en ligt ongeveer vijfentwintig tot dertig minuten buiten de stad Den Haag. Ook al blijft Den Haag één van de culturele centra van Zuid- Holland, Zoetermeer heeft veel te bieden op zich: musea, het stadshart van Zoetermeer, of de uitgebreide natuurparken die zich rond de stad uitstrekken.   

Inderdaad, een andere bijnaam voor Zoetermeer is ‘stad tussen de parken’, aantrekkelijk dus voor liefhebbers van buitenleven, natuur en avontuur. Niet alleen heb je prachtige groene bossen om urenlang te verkennen te voet, op de fiets of te paard, veel natuurparken en reservaten herbergen veel soorten bijzondere vogels en andere dieren. Een camper huren in Zoetermeer heeft zeker het voordeel dat, indien gewenst, je kan overnachten in de natuur!

Hoe bereik je Zoetermeer

Zoetermeer is makkelijk bereikbaar, zowel met openbaar als met eigen vervoer. 

De twee luchthavens die zich het dichtst bij Zoetermeer bevinden zijn Rotterdam, The Hague Airport, (een kleinere internationale luchthaven) en Schiphol in Amsterdam. KLM en Transavia Airlines, twee prominente luchtvaartmaatschappijen in Nederland hebben een breed scala aan opties voor vluchten, met lagere prijzen in mei en oktober. Als je van de Rotterdam The Hague Airport komt via de snelweg, dan volg je de A12 tot op de A13 en op 20 minuten ben je in Zoetermeer. Indien je uit Schiphol Amsterdam komt, dan volg je de A4 tot op de N206, en op 30 minuten kom je aan! 

De A12, samen met de N206, de N209 en de Australiëweg zijn de belangrijkste toegangswegen tot de stad.

Zoetermeer is ook met de trein makkelijk te bereiken. Zoetermeer treinstation of Zoetermeer Oost is het belangrijkste station van de stad en verbindt je met bijna alle andere steden van Nederland. Verder heb je ook treinen vanuit Lansingerland station, waarmee je snel mee in Den Haag bent.

Parkeren in Zoetermeer

Een camper huren in Zoetermeer en parkeren om de stad te verkennen kan zeker! 

Bij Parkeerservice Zoetermeer bijvoorbeeld, kun je van 9.00 tot 23.00 uur parkeren aan een tarief van 2.40 euro per 60 minuten. Als je de hele dag wil parkeren dan koop je een dagkaartje voor 11, 10 euro. 

Ook in het stadscentrum van Zoetermeer kun je de camper parkeren! Van maandag tot zaterdag, 9.00 tot 23.00 uur parkeer je de eerste twee uren gratis, met een tarief van 1.90 euro per 50 minuten, en een dagtarief van 15 euro.

Evenementen in Zoetermeer

Ga je een camper huren in Zoetermer dan is het Westerpark is een ‘must-see’. Dit groot recreatiegebied is niet alleen afgewisseld met graslanden, bosgebieden en waterpartijen, er zijn eveneens veel andere activiteiten te beleven: er zijn sportvelden, speeltuinen en picknickvelden waar je gratis gebruik mag van maken. 

Als we het verder over natuur hebben dan is het Buytenpark ook zeker meegenomen. Het Buytenpark is echt een must voor natuurliefhebbers! Naast wilde natuur,  biedt het park ook een wijd panoramisch uitzicht over de groene omgeving van Zoetermeer, de nieuwe Driemanspolder en de ‘skyline’ van Den Haag! Door het park lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden en in de wintermaanden kan je er skiën of snowboarden in Snowworlds indoorpistes. Het park is gratis, en skiën kan je, in het laag seizoen, als volwassene vanaf 23, 95 euro per uur, en voor kinderen vanaf 19,95 euro per uur! 

Als je liever in de stad blijft kun je een architectuur-wandeling maken! Er zijn meer dan tien verschillende trajecten door Zoetermeer (allemaal rond de 5 km lang), die je de diversiteit van de stads- architectuur laten zien. Deze wandelingen zijn niet alleen interessant om de bouwtrends te verkennen, het geeft je ook de mogelijkheid om de minder bekende of toeristische plekjes en wijken van de stad gratis te verkennen. Twee van de leukste wandelingen die men kan doen zijn ‘Dorpsstraat’, 3,9 km lang in de meer historische wijk, of architectuurwandeling Seghwaert (6 km), die één van de groenere delen van de stad doorkruist!  

Ten slotte is Zoetermeer ook rijk aan kleinere straatfeesten en festivals, zeker in de maand september! Uit Festival bijvoorbeeld biedt een voorproefje  van de culturele en kunst activiteiten die te beleven zijn in het volgende seizoen, perfect om lokaal talent en de culturele diversiteit te verkennen. Van yoga tot klankschaal workshops, van wereldmuziek tot wereldgastronomie, je hebt een ruim aanbod om je eigen expressie en creativiteit bot te vieren. Het festival en de workshops zijn gratis! Let wel op, het programma verandert elk jaar, zoek het vooraf op!

Kamperen in Zoetermeer

Een camper huren in Zoetermeer en daarmee kamperen is niet moeilijk in veel Nederlandse steden mag je met de camper tot drie dagen gratis op de stoep staan. Maar, als je wat langer wil genieten van de stad en de natuur, dan kan dat! Zoetermeer heeft een groot aanbod aan campingsites waar je makkelijk kunt verblijven! Check bijvoorbeeld de volgende: 

 

Camping De Drie Morgen

 

Camping De Drie Morgen ligt buiten Zoetermeer-stad en net aan de Nieuwe Driemanspolder (pas geopend en ontwikkeld in 2020!), een spectaculair recreatiegebied dat aansluit aan het meer bekende Westerpark. Voor 20,00 euro per nacht (camperplaats voor twee personen), heeft deze camping veel te bieden:

 • Sanitaire voorzieningen
 •  Afwasplaats die beschikt over koud en warm water  
 • 90 camperplaatsen met stroomvoorziening
 • Diervriendelijk
 • Wi-fi

De Camping is het hele jaar open en is ook zeer kindvriendelijk. Verder overnacht je in de rustgevende en ruime natuur: De Drie Morgen ligt tussen twee grote natuurgebieden, Buytenpark en Westerpark, vol met aaneengesloten wandel- en fietsroutes. Je kan talrijke kilometers ongestoord wandelen; kaarten vind je ter plaatse op de Camping.

Campsite Molenwei 

Ook al ligt Campsite Molenwei misschien een beetje verder buiten Zoetermeer (9km),toch is een verblijf het zeker waard! De camping wordt beschreven als een ‘ultiem rustpunt in de bruisende regio’, en de wijde en uitgestrekte natuur, de vele polderslootjes en de drie molens brengen een echt Hollands gevoel tot in je achtertuin! Parkeer je camper op een van de weiden voor 22,00 euro per nacht (twee personen inbegrepen). Let wel op : camperplaatsen in de natuur zijn niet het hele jaar beschikbaar. Je kan wel gedurende het volledige jaar op het verharde erf parkeren. Campsite Molenwei heeft het volgende te bieden: 

 • Stroom alleen op het erf, met een extra kost van 5,50 euro per nacht. (Er is geen stroom voorzien op de weide).
 • Sanitair gebruik is inbegrepen in de prijs.
 • Ontbijt voor twee personen (extra 11 euro).
 • Beschikt over fietsverhuur (25, 00 euro extra in de lage seizoenen).   

Naast de prachtige omgeving en ruime uitzichten, organiseert Campsite Molenwei ook verschillende evenementen: vanaf april tot en met oktober, zijn er kleinschalige festivals, exposities of openluchtvoorstellingen te beleven op de campingsites. 

 

Camping Park Den Haag 

Camping Park Den Haag ligt ook aan de buitenrand van Zoetermeer-stad en je hoeft  in de off-season maanden niet te reserveren! In het laagseizoen betaal je voor een camperplaats 12,75 euro per nacht. Let wel op, er is geen motorisch verkeer toegelaten tussen 21.00 en 8.30 uur, inchecken kan dus alleen maar tot 20.45 uur. Op de volgende faciliteiten kan je rekenen, indien je voor Camping Park Den Haag zou kiezen: 

 • Stroom voor een extra 2,95 euro per nacht.
 • Sanitaire voorzieningen (gratis) met douche gebruik voor 0.50 euro per beurt.  
 • Wastafels met koud en warm water. 
 • Diervriendelijk

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Zoetermeer