Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Zweden

De beste vloot campers te huur in Zweden

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Lake view in a sea town

Alles over camper huren in Zweden

Zweden is een prachtig en divers land met hoge bergen en diepe valleien en is beroemd geworden om zijn rijke natuur en heerlijke zomeravonden.

Zweden is ook de thuisbasis van de prestigieuze Nobelprijs en staat ook bekend om het beruchte traditionele gerecht van zure haring - een gefermenteerde vis die elke nazomer wordt gegeten.

Er wonen ongeveer tien miljoen mensen in Zweden, en de meesten wonen in het lager gelegen deel van het land. Hoewel Norrland ongeveer 60% van het landoppervlak beslaat, wonen er iets minder dan een miljoen mensen.

Zweden houden van buitenactiviteiten en zijn graag in de natuur. Tijdens de mildere maanden doen veel mensen mee aan activiteiten zoals zwemmen, klimmen, zeilen, oriëntatielopen, paddenstoelen plukken en wandelen, en tijdens de wintermaanden trek je graag je ski's of schaatsen aan.

3 weetjes over Zweden

Van de landen die Engels niet als eerste taal hebben, is Zweden een van de besten ter wereld in het spreken van Engels.

Zweden zijn zo goed in recycling dat Zweden tegen betaling het afval van andere landen importeert.

Muziek is een van de grootste exportproducten van Zweden. Zowel door Zweedse wereldsterren als ABBA en Zara Larsson, maar ook via songwriters achter bekende nummers van bijvoorbeeld Taylor Swift en The Weeknd.

Kamperen in Zweden

Zweden staat bekend om zijn rijke natuur en liefde voor openluchtrecreatie. Slechts 3% van het landoppervlak van Zweden is bebouwd en 69% is bedekt met bos. In Zweden bestaat er zoiets als het toegangsrecht van het publiek, wat betekent dat iedereen het recht heeft om door bossen en land te reizen.

Kortere verblijven op andermans grond zijn toegestaan, zolang de grond niet beschadigd is en je geen inbreuk maakt op iemands directe woongebied. Terwijl kort kamperen met een tent (ongeveer 24 uur) meestal is toegestaan tijdens het recht van openbare toegang, is kort kamperen met een camper op privéterrein meestal niet geoorloofd. Je moet je huurcamper in Zweden op de openbare weg achterlaten en vervolgens de tent meenemen om te gaan kamperen op het privéterrein. Zoek voor officiële campings en kampeerplaatsen, die zijn er in het hele land genoeg.

Populaire bestemmingen zijn Skuleskogen National Park, Fulufjället, Upplandsleden, Kungsleden en Gotland.

Rijden met een huurcamper in Zweden

Camperbus huren in Zweden is fijn want het land heeft een zeer goede infrastructuur, de meeste wegen zijn geasfalteerd en snelwegen zijn goed onderhouden. Infrastructuur- en congestieheffingen, een belasting om de files te verminderen, worden slechts op enkele plaatsen geheven. Je vindt ze hieronder vermeld, en worden achteraf betaald via automatische incasso, e-factuur of via een betalingsbewijs dat rechtstreeks naar de chauffeur wordt gestuurd. Bestuurders van in het buitenland geregistreerde auto's wordt geadviseerd zich te registreren bij EPASS24. Dan worden de kosten automatisch verrekend.

Bruggelden kosten tussen 5-7 SEK en worden in rekening gebracht op Sundsvallsbron en Motalabron, en 24 SEK per passagier op svinesundsbron. Voor motorhomes/campervans kost het tussen de 1000-2000 SEK om de Sontbrug over te steken, afhankelijk van de grootte. Leden van Club BroPass betalen de helft van de prijs.

In Stockholm en Göteborg wordt op doordeweekse dagen congestiebelasting geheven, op enkele uitzonderingen na.

Er wordt gereden aan de rechterkant van de weg.

Evenementen in Zweden

Ga je een camperbusje huren in Zweden dan wil je wellicht ook wat leuke activiteiten meemaken!

  • Midzomer: deze populaire feestdag wordt gevierd in juni en er zijn zowel particuliere als openbare vieringen in het hele land.
  • Urkult: Een folk- en wereldmuziekfestival dat elke zomer in Näsåker wordt gehouden. Een dagkaart kost 590 SEK per volwassene.
  • Göteborg Cultureel Festival: Half augustus wordt in Göteborg een gratis cultureel festival gehouden, dat concerten, dans, film, activiteiten en andere leuke belevenissen biedt.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Zweden

Weather graph for average temperatures in Sweden
gemiddelde temperatuur in Zweden

Zweden wordt vaak liefdevol aangeduid als "een langwerpig land", en het is dan ook niet verwonderlijk dat het klimaat ook van noord tot zuid varieert:Noord-Zweden heeft een subarctisch klimaat en krijgt veel sneeuw tijdens de winters. Dit creëert fantastische mogelijkheden voor winteractiviteiten zoals slalom, langeafstandskiën, schaatsen, sneeuwscooteren, ijszwemmen, ijsvissen, en nog veel meer. De gemiddelde temperatuur in Norrland is -5 °C, maar het is niet ongewoon dat de temperatuur onder de -20°C daalt.Zuid-Zweden heeft een halfboraal klimaat en kent beduidend mildere winters, maar ze ervaren ook sneeuw. De zomer begint eerder in het zuiden en al begin mei komt de meteorologische zomer meestal aan in de zuidelijke delen van Skåne.De lengte van de dagen verschilt aanzienlijk tussen winter en zomer in Zweden, en de lange dagen en heldere nachten maken de zomermaanden een geweldige tijd om Zweden te bezoeken.  In juli verschillen de temperatuurverschillen het minst tussen noord en zuid en de zomermaanden juni-augustus vormen de perfecte tijd om een camper in Zweden te huren en het land van top tot teen te verkennen. Er zijn uitstekende mogelijkheden om buiten te zwemmen, natuurbelevenissen, kamperen en andere avonturen door het hele land. Rond de top van het noorden kun je zelfs de beroemde middernachtzon ervaren.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in alle fantastische winteractiviteiten die Zweden te bieden heeft: Camper huren in Zweden doe je het beste in de periode tussen november en februari, wanneer er meestal veel sneeuw ligt in Noord- en Midden-Zweden. Het is ook in deze periode dat je de meeste kans hebt om het magische noorderlicht te ervaren. Rijden, zelfs tijdens de wintermaanden, is gemakkelijk omdat de wegen zowel geploegd als bezand worden gehouden. In de winter zijn de prijzen over het algemeen ook lager, zodat je meer geld overhoudt voor leuke activiteiten en spannende ervaringen!Het hoogseizoen valt in de periode juni-augustus, wat hogere prijzen betekent en het beste is om campings vooraf te boeken. In het laagseizoen mei-september dalen de prijzen en op de campings is er vaak plek.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Zweden

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief