Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Zwitserland

De beste vloot campers te huur in Zwitserland

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Country side lake in the swiss alps

Alles over camper huren in Zwitserland

Zo'n klein land, maar toch met een grote variatie aan landschappen, tradities en zelfs talen (Frans, Duits, Italiaans en Romansh), Camper huren in Zwitserland is ideaal want het is de perfecte locatie voor roadtrips. Bewonder de beroemde Toblerone-berg, de Matterhorn in Zermatt, wandel vervolgens langs de oevers van het grootste meer van Europa, het Meer van Genève in Montreux, en vergeet niet een kaasfondue te proeven in het Château de Gruyère! Dit is slechts een glimp van wat Zwitserland je te bieden heeft. Prachtige bergwegen zullen jou ook begeleiden naar Ticino, door Graubünden en over de Alpen, met elke nieuwe dag een ander uniek en adembenemend decor. Verschillende Zwitserse steden zijn bekend in heel Europa: Genève om zijn internationale instellingen en zijn ongelooflijke waterfontein, Montreux om zijn levendige jazzfestival, Luzern om zijn middeleeuwse houten brug, en Zürich als het sterke Zwitserse economische centrum.

Survivalgids

- Hallo -> Grüzer (uitgesproken als groo-za, Zwitserduits), Bonjour (Frans), Ciao (Italiaans) en Bun di (Romansh)

- Dankje -> Danke (uitgesproken als dan-ker, Zwitserduits), Merci (Frans), Gracie (Italiaans) en Grazia (Romansh)

- Gemiddeld kost een maaltijd voor twee personen in een restaurant tussen de 30 en 40 pond 

- Voor een biertje is dat ongeveer £ 4

- De 24 Zwitserse regio's bieden een grote verscheidenheid aan gastronomische tradities (kaasfondue in Fribourg, risotto in Ticino of kalfsstoofpot in Zürich), zorg ervoor dat je alles probeert wat je kunt!

Kamperen in Zwitserland

Een camperbus huren in Zwitserland biedt een gevarieerd aanbod van campings. De regelgeving met betrekking tot wildkamperen in Zwitserland is niet uniform in het hele land, maar verschilt van regio tot regio. De eenvoudigste manier om dit te onderzoeken is het downloaden van de Park4Night app, die een lijst bevat van plaatsen waar wild kamperen is toegestaan, evenals traditionele kampeerterrein. Wij raden je aan te verblijven op de plaatsen die worden aangegeven door de app, die up-to-date is met de wet. We raden je de camping van Brienz aan, een oase van rust aan het turkooizen water van het meer van Brienz, en de officiële camping aan het meer van Retaud, genesteld in de bergen van Diablerets.

Rijden met een huurcamper in Zwitserland

Ga je een buscamper huren in Zwitserland lees de informatie over het rijden in Zwitserland:

  • De hoofdwegen zijn zeer goed onderhouden en van een geschikte grootte voor campers. Sommige bergwegen kunnen smaller en bochtiger zijn. 
  • Om op de Zwitserse autowegen te rijden, hoef je alleen een jaarlijkse bijdrage te betalen in de vorm van een vignet (£30), dat bij alle benzinestations en bij de douane kan worden gekocht. 
  • Auto's rijden aan de rechterkant van de weg.

Evenementen in Zwitserland

Camperbusje huren in Zwitserland ervaar de volgende evenementen wanneer je er bent!

  • Carnaval van Bazel - 7-9 maart 2022: Duik in de magie van dit traditionele festival met zijn Guggen-muziek en fantasie kostuums!
  • Grütli - 1 augustus: Breng de nationale feestdag door aan de oevers van het Vierwoudstedenmeer met lantaarns, traditionele dansen en vuurwerk, een echte intocht in de Zwitserse cultuur!
  • Filmfestival van Locarno - 4-14 augustus 2021: een openluchtbioscoop in het hart van de stad.
  • La désalpe de Charmey - 25 september 2021: De gevierde afdaling van boerderijdieren in traditionele kledij en versieringen van de bergweiden van het Gruyère Gebied naar de vlakten van Charmey.
  • Saint-Nicolas, Fribourg - 4 december 2022: Ontdek St-Nicolas, zijn ezel en zijn traditionele winterkoekjes!

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Zwitserland

Weather graph for average temperatures in Switzerland
Gemiddelde temperatuur in Nederland

Door zijn gevarieerde geografie heeft Zwitserland het hele jaar door te maken met uiteenlopende klimaten. Het zuidelijke deel van het land, de Tessin of Ticino, heeft een meer mediterraan klimaat. Het Alpengebied heeft een ruwer klimaat, met koude, besneeuwde winters en gematigde zomers. Op de Zwitserse hoogvlakte en rond de meren nemen de temperaturen een oceaanklimaat aan. 

In de zomer (juni, juli en augustus) schommelt de temperatuur tussen 15-30°C, afhankelijk van de regio en de hoogte. De warmste regio ligt ten zuiden van de Alpen in het Italiaanse deel van Zwitserland, Ticino. Op grotere hoogten kunnen de nachten in de zomer echter koel zijn. 

De lente en de herfst brengen de meeste neerslag en het weer kan snel omslaan. De ene dag kan het zonnig zijn en 15°C, de volgende dag sneeuw. 

De winter brengt minder veranderingen in het hele land en de temperaturen kunnen in veel delen van Zwitserland onder 0°C dalen, waarbij de Brévine het Siberië van Zwitserland wordt genoemd omdat de temperaturen in deze periode kunnen dalen tot -35°C. 

Zwitserland kent twee hoogseizoenen in het jaar, de winter en de zomer. Het winterseizoen is de tijd voor alle wintersport fans om samen te komen in de besneeuwde bergen, in Grindelwald in het Berner Oberland of in St. Moritz in Graubünden (vergeet uw sneeuwkettingen en banden niet). De zomer is ideaal voor alpiene wandelingen of zwemmen in de bergmeren, een camper huren in Zwitserland is dan ook beste tijd.

Een camper huren in Zwitserland tijdens de lente en de herfst zijn goede alternatieven als je iets minder geld wilt uitgeven, ook al kan het weer soms wisselvallig zijn, er zullen minder mensen zijn die de landschappen en de culturele en sportieve activiteiten in beslag nemen.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Zwitserland

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief