🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Camper huren in Zwitserland

Camper Huren in Zwitserland

De beste vloot campers te huur in Zwitserland

Festivals Seizoensdeals 🎆

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: FESTIVALS24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Country side lake in the swiss alps

Alles over camper huren in Zwitserland

Zo'n klein land, maar toch met een grote variatie aan landschappen, tradities en zelfs talen (Frans, Duits, Italiaans en Romansh), Camper huren in Zwitserland is ideaal want het is de perfecte locatie voor roadtrips. Bewonder de beroemde Toblerone-berg, de Matterhorn in Zermatt, wandel vervolgens langs de oevers van het grootste meer van Europa, het Meer van Genève in Montreux, en vergeet niet een kaasfondue te proeven in het Château de Gruyère! Dit is slechts een glimp van wat Zwitserland je te bieden heeft. Prachtige bergwegen zullen jou ook begeleiden naar Ticino, door Graubünden en over de Alpen, met elke nieuwe dag een ander uniek en adembenemend decor. Verschillende Zwitserse steden zijn bekend in heel Europa: Genève om zijn internationale instellingen en zijn ongelooflijke waterfontein, Montreux om zijn levendige jazzfestival, Luzern om zijn middeleeuwse houten brug, en Zürich als het sterke Zwitserse economische centrum.

Survivalgids

- Hallo -> Grüzer (uitgesproken als groo-za, Zwitserduits), Bonjour (Frans), Ciao (Italiaans) en Bun di (Romansh)

- Dankje -> Danke (uitgesproken als dan-ker, Zwitserduits), Merci (Frans), Gracie (Italiaans) en Grazia (Romansh)

- Gemiddeld kost een maaltijd voor twee personen in een restaurant tussen de 30 en 40 pond 

- Voor een biertje is dat ongeveer £ 4

- De 24 Zwitserse regio's bieden een grote verscheidenheid aan gastronomische tradities (kaasfondue in Fribourg, risotto in Ticino of kalfsstoofpot in Zürich), zorg ervoor dat je alles probeert wat je kunt!

Kamperen in Zwitserland

Een camperbus huren in Zwitserland biedt een gevarieerd aanbod van campings. De regelgeving met betrekking tot wildkamperen in Zwitserland is niet uniform in het hele land, maar verschilt van regio tot regio. De eenvoudigste manier om dit te onderzoeken is het downloaden van de Park4Night app, die een lijst bevat van plaatsen waar wild kamperen is toegestaan, evenals traditionele kampeerterrein. Wij raden je aan te verblijven op de plaatsen die worden aangegeven door de app, die up-to-date is met de wet. We raden je de camping van Brienz aan, een oase van rust aan het turkooizen water van het meer van Brienz, en de officiële camping aan het meer van Retaud, genesteld in de bergen van Diablerets.

Rijden met een huurcamper in Zwitserland

Ga je een buscamper huren in Zwitserland lees de informatie over het rijden in Zwitserland:

  • De hoofdwegen zijn zeer goed onderhouden en van een geschikte grootte voor campers. Sommige bergwegen kunnen smaller en bochtiger zijn. 
  • Om op de Zwitserse autowegen te rijden, hoef je alleen een jaarlijkse bijdrage te betalen in de vorm van een vignet (£30), dat bij alle benzinestations en bij de douane kan worden gekocht. 
  • Auto's rijden aan de rechterkant van de weg.

Evenementen in Zwitserland

Camperbusje huren in Zwitserland ervaar de volgende evenementen wanneer je er bent!

  • Carnaval van Bazel - 7-9 maart 2022: Duik in de magie van dit traditionele festival met zijn Guggen-muziek en fantasie kostuums!
  • Grütli - 1 augustus: Breng de nationale feestdag door aan de oevers van het Vierwoudstedenmeer met lantaarns, traditionele dansen en vuurwerk, een echte intocht in de Zwitserse cultuur!
  • Filmfestival van Locarno - 4-14 augustus 2021: een openluchtbioscoop in het hart van de stad.
  • La désalpe de Charmey - 25 september 2021: De gevierde afdaling van boerderijdieren in traditionele kledij en versieringen van de bergweiden van het Gruyère Gebied naar de vlakten van Charmey.
  • Saint-Nicolas, Fribourg - 4 december 2022: Ontdek St-Nicolas, zijn ezel en zijn traditionele winterkoekjes!

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Zwitserland