🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Prachtige tuin in Zwolle

Camper Huren in de buurt van Zwolle

De beste vloot campers te huur in de buurt van Zwolle

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Grasveld in een park met een brug in de verte in Zwolle

Alles over camper huren in Zwolle

Zwolle, gesticht als nederzetting in de vroege Middeleeuwen, speelde een vitale rol als voortvarende Hanzestad tijdens de 15e eeuw. Deze glorie deed Zwolle uitgroeien tot toonaangevende stad in de regio en de oude vesting ter verdediging is nog altijd zichtbaar in het centrum. Zwolle heeft prachtige poorten en stadsmuren, zoals te zien is bij de Wijndragerstoren en de Sassenpoort. Andere manieren om Zwolle beter te leren kennen zijn het beklimmen van de De Peperbus toren en het Vrouwenhuis museum met haar fascinerende interieur.

Tot typisch Zwolse tradities behoort het Zwolse carnaval en een bekende lekkernij uit Zwolle zijn Zwolse balletjes, een snoepje in een diversiteit aan smaken. Huur een camper en verken het allemaal!

Bereikbaarheid

Zwolle verbindt het westen, midden en noorden van Nederland met elkaar door de vele connecties per trein en autosnelwegen. De A28 van Utrecht naar Zwolle loopt bijvoorbeeld door Zwolle heen en via de A50 bereik je Zwolle gemakkelijk vanaf Apeldoorn en Arnhem. Zwolle heeft twee treinstations, waarvan station Zwolle de belangrijkste en grootste is. Het treinstation ligt iets buiten de historische vesting in het centrum en staat rechtstreeks in verbinding met steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Groningen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Schiphol, vanwaar je naar Zwolle kunt rijden (115 kilometer) of met de trein kunt reizen (met overstap in Amsterdam of Utrecht).

Parkeren in Zwolle

Camper huren in Zwolle en parkeren, geen probleem. Er zijn talloze plekken waar je de camper kan parkeren, verdeeld over drie zones. In zone 1, binnen de oude vestingmuren, wordt het hoogste parkeertarief gehanteerd: € 3,00 per uur. Zone 2 beslaat het westen van het centrum, waar het parkeergeld € 2,00 per uur bedraagt. De wijken Hanzeland en Assendorp vertegenwoordigen Zone 3, waar je per uur maar € 1,20 betaalt. Gratis parkeren is (beperkt) beschikbaar op het terrein bij het Provinciehuis. Op feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerst is parkeren overal in Zwolle gratis.

Evenementen in Zwolle

In Zwolle zijn er meerdere verschillende evenementen, ga jij een Camperbus huren in Zwolle kijk dan hieronder:

  • Carnaval, februari: Hoewel Carnaval meestal geassocieerd wordt met Noord-Brabant en Limburg, heeft Zwolle een eigen versie met optochten, hossende kroegen en verkleedpartijen. De toegang is gratis.
  • Koningsnacht & Koningsdag, 26 & 27 april: Met optredens van dj’s, een vrijmarkt en spelletjes in de straat viert Zwolle deze nationale feestdag. Gratis toegang tot alle festiviteiten.
  • Lepeltje Lepeltje, juni: Lepeltje Lepeltje is een eetfestival met vele kraampjes en foodtrucks, plus een markt en muzikale optredens. Voor het eten betaal je met munten.
  • Stadsfestival, september: Met straattheater en concerten vieren Zwollenaren dat ze Zwollenaar zijn. De entree bij shows is gratis.

Kamperen in Zwolle

Ga je een camperbusje huren in Zwolle dan is het verstandig om van tevoren een campingplaats te reserveren. Hier zijn een paar opties in de buurt van Zwolle: 

  • Camping Si-Es-An: Midden in een natuurgebied bij Balkbrug ligt deze camping met een eigen brasserie en sportvelden. Je hebt al een camperplaats vanaf € 17,00.
  • Familiecamping De Vossenburcht: Deze camping is volgepakt met faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad, kantine en een speeltuin. Prijs vanaf € 21,00 per nacht.
  • Camping Groot Antink: Kleinschalige camping in een boomgaard, met een sportterrein en een winkeltje waar je producten met fruit uit eigen boomgaard kunt kopen. Prijzen voor een camperplek met elektriciteit en water starten vanaf € 18,50.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Zwolle