Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Zwolle

De beste vloot campers te huur in de buurt van Zwolle

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Grasveld in een park met een brug in de verte in Zwolle

Alles over camper huren in Zwolle

Zwolle, gesticht als nederzetting in de vroege Middeleeuwen, speelde een vitale rol als voortvarende Hanzestad tijdens de 15e eeuw. Deze glorie deed Zwolle uitgroeien tot toonaangevende stad in de regio en de oude vesting ter verdediging is nog altijd zichtbaar in het centrum. Zwolle heeft prachtige poorten en stadsmuren, zoals te zien is bij de Wijndragerstoren en de Sassenpoort. Andere manieren om Zwolle beter te leren kennen zijn het beklimmen van de De Peperbus toren en het Vrouwenhuis museum met haar fascinerende interieur.

Tot typisch Zwolse tradities behoort het Zwolse carnaval en een bekende lekkernij uit Zwolle zijn Zwolse balletjes, een snoepje in een diversiteit aan smaken. Huur een camper en verken het allemaal!

Bereikbaarheid

Zwolle verbindt het westen, midden en noorden van Nederland met elkaar door de vele connecties per trein en autosnelwegen. De A28 van Utrecht naar Zwolle loopt bijvoorbeeld door Zwolle heen en via de A50 bereik je Zwolle gemakkelijk vanaf Apeldoorn en Arnhem. Zwolle heeft twee treinstations, waarvan station Zwolle de belangrijkste en grootste is. Het treinstation ligt iets buiten de historische vesting in het centrum en staat rechtstreeks in verbinding met steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Groningen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Schiphol, vanwaar je naar Zwolle kunt rijden (115 kilometer) of met de trein kunt reizen (met overstap in Amsterdam of Utrecht).

Parkeren in Zwolle

Camper huren in Zwolle en parkeren, geen probleem. Er zijn talloze plekken waar je de camper kan parkeren, verdeeld over drie zones. In zone 1, binnen de oude vestingmuren, wordt het hoogste parkeertarief gehanteerd: € 3,00 per uur. Zone 2 beslaat het westen van het centrum, waar het parkeergeld € 2,00 per uur bedraagt. De wijken Hanzeland en Assendorp vertegenwoordigen Zone 3, waar je per uur maar € 1,20 betaalt. Gratis parkeren is (beperkt) beschikbaar op het terrein bij het Provinciehuis. Op feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerst is parkeren overal in Zwolle gratis.

Evenementen in Zwolle

In Zwolle zijn er meerdere verschillende evenementen, ga jij een Camperbus huren in Zwolle kijk dan hieronder:

  • Carnaval, februari: Hoewel Carnaval meestal geassocieerd wordt met Noord-Brabant en Limburg, heeft Zwolle een eigen versie met optochten, hossende kroegen en verkleedpartijen. De toegang is gratis.
  • Koningsnacht & Koningsdag, 26 & 27 april: Met optredens van dj’s, een vrijmarkt en spelletjes in de straat viert Zwolle deze nationale feestdag. Gratis toegang tot alle festiviteiten.
  • Lepeltje Lepeltje, juni: Lepeltje Lepeltje is een eetfestival met vele kraampjes en foodtrucks, plus een markt en muzikale optredens. Voor het eten betaal je met munten.
  • Stadsfestival, september: Met straattheater en concerten vieren Zwollenaren dat ze Zwollenaar zijn. De entree bij shows is gratis.

Kamperen in Zwolle

Ga je een camperbusje huren in Zwolle dan is het verstandig om van tevoren een campingplaats te reserveren. Hier zijn een paar opties in de buurt van Zwolle: 

  • Camping Si-Es-An: Midden in een natuurgebied bij Balkbrug ligt deze camping met een eigen brasserie en sportvelden. Je hebt al een camperplaats vanaf € 17,00.
  • Familiecamping De Vossenburcht: Deze camping is volgepakt met faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad, kantine en een speeltuin. Prijs vanaf € 21,00 per nacht.
  • Camping Groot Antink: Kleinschalige camping in een boomgaard, met een sportterrein en een winkeltje waar je producten met fruit uit eigen boomgaard kunt kopen. Prijzen voor een camperplek met elektriciteit en water starten vanaf € 18,50.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Zwolle

Weergrafiek in Zwolle maandelijks gemiddelde temperaturen
Gemiddelde temperatuur per maand in Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en de op een na grootste stad in deze provincie, met zo’n 130.000 inwoners. Camper huren in Zwolle? Dan kun je het beste regenwerende kleding inpakken; de stad krijgt te maken met overvloedige regenval in ieder jaargetijde, met als pieken de zomer- en wintermaanden. Aan de andere kant krijgt deze oude vestingstad in juli en augustus geregeld te maken met een hittegolf, dus pak niet te veel warme kleding voor een zomervakantie.

Een camper huren in Zwolle in de lente heeft verschillende voordelen. Zo is de lente het droogste seizoen en kun je bloeiende bloemen bewonderen bij gematigde temperaturen van 10 tot 15 graden. De lente is de tijd bij uitstek om een kano te huren in het betoverende Weerribben-Wieden Nationaal Park of te wandelen bij de Zwarte Dennen.

Houd je echt van het buitenleven, met gezellige barbecues en activiteiten in de open lucht? Dan is de zomer een fijn jaargetijde om naar Zwolle te trekken, want de gemiddelde temperaturen liggen dan boven de 20 graden. Terwijl de zomers relatief mild aanvoelen, zijn de winters juist guur en onstuimig met gemiddelde maxima van 0 tot 5 graden. De winter is wel een geschikt jaargetijde om bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht of het festival Winters Zwolle te bezoeken.

Het voorjaar en de zomer zijn zonder twijfel de drukste seizoenen in Zwolle dankzij evenementen zoals Koningsdag, de Omloop van de IJsseldelta wielerwedstrijd en muziekfestivals in de binnenstad. In de zomer is het vooral aangenaam toeven in het centrum, want Zwolle is in 2019 uitgeroepen als goedkoopste terrasstad van Nederland.

Uit eten gaan, een terrasje pakken of boodschappen doen is dus niet duurder in deze periodes, maar een kampeerplaats wordt wel duurder wanneer de zomer nadert. Op het gebied van accommodatie zijn de herfst en winter, naast de minst drukke, ook de meest betaalbare seizoenen om Zwolle te ontdekken. 

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Zwolle

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief