Europa heeft momenteel te maken met een aanhoudende circulatie van het coronavirus. We nemen extra stappen om onze huidige reizigers te accommoderen en ervoor te zorgen dat iedereen gezond en veilig blijft. Hieronder vind je updates over ons beleid als reactie op de uitbraak van het virus.

Ons Hygiëne en Veiligheidsbeleid

We nemen extra maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. We hebben een veiligheidsbeleid ingevoerd dat erop gericht is onze medewerkers (vooral die op onze operationele locaties) en onze klanten te beschermen. We beperken onze dienstverlening tot het absolute minimum, implementeren op al onze locaties antibacteriële handreinigers en beperken het fysieke contact tussen medewerkers en klanten tot een minimum van 2 meter afstand.

We zullen onze veiligheidsmaatregelen actualiseren en verder verbeteren naarmate we meer over de uitbraak leren van overheidsinstanties, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere gezondheidsinstanties in hun respectievelijke landen.

Ons bijgewerkte schoonmaakbeleid is extra grondig en bestaat uit drie schoonmaakfasen om het risico op besmetting tot een minimum te beperken.

A round badge from Turismo de Portugal that shows this company is clean and safe

We nemen extra maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. We hebben een veiligheidsbeleid ingevoerd dat erop gericht is onze medewerkers (vooral die op onze operationele locaties) en onze klanten te beschermen. We beperken onze dienstverlening tot het absolute minimum, implementeren op al onze locaties antibacteriële handreinigers en beperken het fysieke contact tussen medewerkers en klanten tot een minimum van 2 meter afstand.

We zullen onze veiligheidsmaatregelen actualiseren en verder verbeteren naarmate we meer over de uitbraak leren van overheidsinstanties, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere gezondheidsinstanties in hun respectievelijke landen.

Ons bijgewerkte schoonmaakbeleid is extra grondig en bestaat uit drie schoonmaakfasen om het risico op besmetting tot een minimum te beperken.

Dieptereiniging

Een dieptereiniging met een krachtig ontsmettingsmiddel ontsmet onze voertuigen zodat er geen virussen tussen reizigers kunnen worden overgedragen. Speciale aandacht gaat uit naar alle oppervlakken die mensen vaak aanraken tijdens het gebruik van het voertuig, zoals deurhendels, lichtschakelaars en het stuurwiel. Ons personeel draagt volledige reinigingskledij voor jouw veiligheid en die van hen.

Algemene schoonmaak

Pas nadat het voertuig grondig is gedesinfecteerd, gaan we over tot de algemene reinigingsprocedure. Dit om de gezondheid van iedereen te waarborgen. Onze algemene schoonmaak omvat het hele voertuig, van binnen en van buiten. In deze fase draagt ons personeel handschoenen en maskers om het besmettingsrisico tot een minimum te beperken.

Schoonmaak van extra's

Het bovenstaande beleid geldt ook voor de extra’s die we verhuren. Tafels, stoelen, surfplanken, alles wordt gedesinfecteerd en gereinigd voordat deze aan je huurvoertuig worden toegevoegd.

Naar aanleiding van de COVID-19-uitbraak hebben we ons flexibele reisbeleid aangepast

  • Annuleringen die meer dan 48 uur voor de geplande check-in datum worden gemaakt, geven recht op een reisvoucher van hetzelfde bedrag als die van de boeking.
  • De reisvoucher kan worden gebruikt voor een reis op een willekeurige locatie, in een voertuig naar keuze van Indie Campers en op elke beschikbare incheckdatum tot 31 december 2021.
  • Annuleringen die binnen 48 uur voor de geplande incheckdatum worden gedaan, geven geen recht op een reisvoucher of terugbetaling.
  • Een annuleringsaanvraag wordt pas als geldig beschouwd als deze schriftelijk is gecommuniceerd via een e-mail aan reservations@indiecampers.com.
  • Er is slechts één annuleringsaanvraag per boeking toegestaan, wat betekent dat een klant eenmalig een reisvoucher kan aanvragen en deze kan gebruiken om een reis te boeken, maar het zal niet mogelijk zijn om vervolgens opnieuw een reisvoucher aan te vragen.
  • Daarnaast behoudt Indie Campers zich het recht om gebruik te maken van eventuele annuleringsrechten/alternatieven die door de toepasselijke wetgeving worden geboden.

Algemene aanbevelingen voor onze reizigers

Volg de regelgeving en aanbevelingen van de lokale, regionale, nationale en Europese overheden

Het is nu niet de beste tijd om naar het buitenland te reizen of vluchten te nemen. In sommige gevallen is het niet toegestaan. Een paar landen hebben zelfs het reizen in eigen land verboden. Waarschijnlijk zullen dergelijke verplichtingen in de nabije toekomst in de meerderheid van de Europese regio’s en naties worden toegepast. In deze tijd van crisis is het onze diepe overtuiging dat de veiligheid en de bescherming van de gezondheid van de mensen voorop moeten staan bij de bedrijven. Daarom raden wij je niet actief aan, noch willen we je op enige wijze stimuleren om te reizen totdat de situatie door de autoriteiten en regeringen onder controle wordt geacht.

Wij raden je ten zeerste aan de bepalingen te volgen die door de autoriteiten van elk land zijn vastgesteld. Enkele van de meest relevante links die wij aanraden voor real-time informatie over dit onderwerp zijn deze van Forbes en de WHO (Situation Reports en Technical Guidance). Deze links bevatten concrete details over hoe de situatie per land evolueert en de belangrijkste beslissingen die door de nationale autoriteiten zijn genomen.

Bescherm jezelf en de gemeenschap om je heen wanneer je reist

Waar veel mensen zijn, hebben virussen de neiging om zich gemakkelijker en sneller te verspreiden. Voor degenen die toch reizen in deze tijd van pandemie in heel Europa, bevelen we het volgende ten zeerste aan:

  • Vermijd drukke plaatsen en beoefen sociale afstandelijkheid om zowel jezelf als de gemeenschappen om je heen te beschermen.
  • Volg altijd de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
  • Zorg voor spoedcontacten van lokale en nationale autoriteiten die in geval van nood kunnen helpen.
  • Een laatste en uiterst belangrijke aanbeveling: volg alle regels en procedures die in onze operationele depots zijn bepaald voor het ophalen of afleveren van campers. Je kunt ons beleid voor dieptereiniging en veiligheid hierboven raadplegen. Het is verder essentieel dat je de minimale afstand van 2 meter tot ons personeel bewaart tijdens het gehele incheck- en uitcheckproces.

Bericht van de CEO van Indie Campers aan onze community

Beste community,

Bij Indie Campers zijn het de mensen die de prioriteit hebben. Aangezien de uitbraak van het COVID-19 (het coronavirus) over de hele wereld bezorgdheid heeft gewekt, willen we verzekeren dat onze community de huidige situatie tegemoet treedt met dezelfde mentaliteit die ons altijd heeft geleid, die van je medemens bijstaan.

We worden geconfronteerd met een wereldwijde virusuitbraak. Het gaat nu boven alles om volksgezondheid en veiligheid, niet om bedrijven of aandelen. Deze crisis raakt ieder van ons en de aanpak ervan is een kwestie van burgerparticipatie en wederzijds respect voor elkaar. We leven in een wereldwijde community die is ontstaan door digitale transformatie en door de toename van de deeleconomie waar we in de afgelopen jaren allemaal van hebben geprofiteerd.

Wij zijn er diep van overtuigd dat het nu tijd is om terug te geven. We moeten als individuen, leiders en deelnemers aan een gemeenschap een tandje bijsteken en ervoor zorgen dat we allemaal de richtlijnen en aanbevelingen van regeringen en lokale, nationale en wereldwijde autoriteiten opvolgen.

Als gevolg van deze gedeelde mentaliteit hebben we ons de afgelopen weken geconcentreerd op het aanpakken en proberen te voorkomen dat de voorspelde (en nu zichtbare) impact van de uitbraak beperkt blijft. Op onze lokale gemeenschap, op de wereldwijde reisindustrie en op de veiligheid en gezondheid van onze klanten, onze circa 200 medewerkers en onze tientallen zakenpartners in heel Europa. Van werknemersbeschermingsplannen tot verbeterde reinigingsmethoden en een nieuw flexibel annuleringsbeleid, we streven ernaar om wereldwijde behoeften en zorgen van onze gemeenschap tegemoet te komen.

Voor iederen die op dit moment niet actief op reis is, we nodigen je uit om je toch te laten inspireren door onze reisroutes en suggesties, om je voor te bereiden en te beginnen met dromen voor wanneer de crisis is overgewaaid.

We zijn in hetzelfde schuitje en we komen er als een sterke, positieve en eensgezinde gemeenschap doorheen.
Niets staat boven de veiligheid en de volksgezondheid van onze samenleving.

Hugo Oliveira

Dankjwel!

Bij deze willen we ons uiterste respect en onze diepste dankbaarheid betuigen aan iedereen in de frontlinie die zijn of haar eigen gezondheid op het spel zet om de verspreiding van het COVID-19-virus te helpen vertragen. We willen vooral de mensen in enkele van de zwaarst getroffen regio’s van Europa bedanken die ons leven in de afgelopen weken hebben geraakt en die we persoonlijk hebben mogen leren kennen. We zijn blij om, binnen onze mogelijkheden, jullie te kunnen blijven steunen. Moge jullie allen gezond en veilig blijven en hopen je weer te zien wanneer de omstandigheden gunstiger zijn.

Item 1 of 6