interior van een camper

Top 6 tips voor het kopen van de juiste camperbus

Gefeliciteerd! Je hebt uiteindelijk besloten om verder te gaan met je plan om een camper te kopen. Gelukkig bedachten we onze korte gids om je volgende camper te kopen en het hele jaar door vrij op roadtrips te gaan. Gelukkig is Indie Campers een Europese camperverhuurder, die je ook de mogelijkheid biedt om je geschikte voertuig te kiezen uit hun eigen geverifieerde vloot zonder te maken te hebben met een agentschap of onnodige kosten. Het beste van alles; wij bieden een geld-terug-garantie van 15 dagen plus 1 jaar garantie op de motor en transmissie (onder voorbehoud van algemene voorwaarden). Vandaag delen we graag onze beste tips en stappen om je te helpen bij het kiezen van de juiste camperbus voor je toekomstige avonturen.

Doel en gebruik: 

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wat je uit een camperbus wilt halen. Maak een lijst van je plannen, avonturen waar je naartoe wilt, de plaatsen die je wilt bezoeken. Verschillende mensen hebben verschillende plannen. Sommigen willen gaan surfen, anderen geven de voorkeur aan van stad naar stad te gaan en de historische en middeleeuwse gebouwen te ontdekken, terwijl anderen hun vrienden willen ophalen en op een spontane roadtrip willen gaan. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel zitplaatsen je in je camper wilt hebben. Variërend van 2 tot 7, kunnen campers een verschillend aantal mensen herbergen voor een overnachting. 

Begroting: 

Het plannen van je budget dienovereenkomstig en in verhouding tot je financiële situatie is een must. Je moet altijd de kosten van het bezit van een camper beseffen. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om informatie te krijgen over verzekeringsplannen, brandstofverbruik, onderhoud en andere kosten in verband met je uitgaven voor roadtrips. Het is ook nuttig om de persoonlijke veranderingen te berekenen die je misschien aan je camper wilt aanbrengen. Een ander ding dat je moet overwegen, is dat beginnen met het definiëren van je budget je online behoorlijk wat onnodig onderzoek bespaart. Zo kun je direct kijken wat binnen je budget past. Natuurlijk rekening houdend met je behoeften, grootte, functies en leeftijd.

Kenmerken:

 Naast het bepalen van je gebruik en budget, is het belangrijk om te weten welke functies je wilt dat je nieuwe camper heeft. Beginnend met de motor, moet je weten welke transmissie je het liefst bestuurt. Afhankelijk van je gebruik van de camper, dat we eerder hebben besproken, moet je qua faciliteiten beslissen wat je in je nieuwe motorhome wilt. Heb je een geïntegreerde toilet/douche nodig? Als je van plan bent om lange roadtrips te maken, is het beter om hygiënisch gemak en een geïntegreerd fornuis te hebben om zelf te koken om geld te besparen, of gewoon om te genieten van de volledige ervaring van het leven in een camper. Daarnaast zijn er tal van functies om op te letten, zoals het verwarmingssysteem, AC, elektrische systemen, tv, zonnedak en tafel.

Wijzigingen: 

Bij het berekenen van je budget raden wij je aan rekening te houden met eventuele wijzigingen die je mogelijk wilt aanbrengen na het kopen van een camper. Veel mensen voegen graag hun gepersonaliseerde functies toe, zoals een luifel en buitenstoelen en tafel, een nieuwe set banden, zonneschermen, barbecue, kinderzitjes en nieuwe details die je mogelijk moet toevoegen omdat ze niet zijn gewijzigd door de vorige eigenaar. Deze extra kosten kunnen oplopen, vooral als ze een aantal dure delen van de camper moeten vervangen, dus het is beter om hier rekening mee te houden. 

Leeftijd en kilometerstand: 

Dit kunnen soms goede indicatoren zijn van de algehele staat van het voertuig. Er is meestal een correlatie tussen deze twee zaken en de prijs van de camper. Je kunt een bereik definiëren dat past bij je budget en hoeveel je verwacht je camper te gebruiken. Je kunt ook rekening houden met de doorverkoopwaarde van het voertuig, aangezien de prijs na verloop van tijd zal dalen. Het helpt ook om te weten wanneer de camper voor het laatst een technische keuring heeft gehad. 

Testen en inspecteren: 

Het inspecteren op eventuele schade is essentieel voor het kopen van een voertuig. Controleer of er accuproblemen zijn, of de zonnepanelen goed werken, of er lekken zijn en of de remmen goed werken. Dit is de eerste actie die je moet ondernemen. Controleer bovendien of de motor en transmissie in goede staat zijn. Je kunt vragen om het voertuig te besturen om al deze mechanische aspecten dubbel te testen en ook te zien of het busje stabiel is bij hoge snelheden en of de acceleratie en besturing soepel zijn. Bovendien raden wij ten zeerste aan de elektrische installatie van de camper te controleren, controleer op eventuele roest in gebieden waar deze zich meestal opbouwt, apparaten en meubels, ruitenwissers, ramen. Het is altijd een goed idee om je eigen checklist te maken en mee te nemen om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke tests mist.

Het kopen van een camper kan een goede investering zijn in je vrije tijd. Neem de tijd om al deze details dienovereenkomstig te plannen en maak een checklist van alle dingen die je in de camper wilt inchecken voordat je deze koopt. Gelukkig biedt Indie Campers 1 jaar garantie op motor en transmissie (onder voorwaarden) op hun campervloot. Het is ook belangrijk om onze technische artikelen over campers te lezen, zoals onderhoud, rijden, schoonmaken en algehele bruikbaarheid van deze prachtige voertuigen. 

Over de Auteur

Daniel with a horse in a field
Daniel Vujin

Daniel is fond of going on adventures. He loves connecting with people and listening to their stories. Daniel says “while traveling you get the first hand experience and information from the experts.” His messages are all based on different perspectives that he heard along his journey.

Deel
Verwijder